Pesto
תפריט
ג', 17 ספט 2019, 02:09
110433 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

אורז עם אטריות דקיקות מטוגנות

תוספת נהדרת למאכלים עשירים ברוטב    

מאת: פסקל ::: צפיות: 5678   

אורז עם אטריות דקיקות מטוגנות
10 מנות
30 דקות עד שעתיים
 
מרכיבים
  • 1 בצל קצוץ דק
  • מעט שמן
  • 1/2 שקית אטריות דקיקות (200 גר') 
  • 4 כוסות אורז לבן (מושרה למשך מספר שעות)
  • 4 כוסות מים רותחים
  • 1 + 1/2 כפות מלח
סיר נמוך ורחב, עם ציפוי מונע הידבקות,  בעל מכסה (רצוי מכסה זכוכית).
דרך הכנה
  1. שוטפים את האורז ומשרים במים למשך מספר שעות.
  2. מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה.
  3. מוסיפים לסיר את האטריות הדקיקות וממשיכים לטגן מספר  דקות עם הבצל עד להזהבה. (יש להימנע מהשחמת יתר).
  4. מסננים היטב את האורז המושרה, מוסיפים אותו לסיר, מערבבים היטב עם הבצל והאטריות וממשיכים לטגן את התערובת במשך מספר דקות.
  5. מוסיפים לסיר את המים הרותחים והמלח, מערבבים, סוגרים היטב את הסיר במכסה (לא פותחים שוב עד תום 20 דקות מגמר הבישול!) ומביאים לרתיחה. 
  6. מיד כשהתבשיל רותח מעבירים את הסיר ללהבה הכי קטנה בכיריים, מנמיכים אותה עד למינימום, מכסים את מכסה הסיר במגבת מטבח ומבשלים במשך 25 דקות.
  7. מכבים את האש ולא פותחים את הסיר במשך 20 דקות.
הערות
טעים ביותר כתוספת לשעועית מבושלת ברוטב עגבניות, לצלי, לירקות מבושלים ברוטב וכד'  
אין תגובות עדיין
אורז עם אטריות דקיקות מטוגנות By , 2011-02-09T22:17:57+02:00 אורז עם אטריות דקיקות מטוגנות תוספת נהדרת למאכלים עשירים ברוטב Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 10 Tags: none Ingredients: - 1 בצל קצוץ דק מעט שמן 1/2 שקית אטריות דקיקות (200 גר')  4 כוסות אורז לבן (מושרה למשך מספר שעות) 4 כוסות מים רותחים ... Instructions: שוטפים את האורז ומשרים במים למשך מספר שעות. מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים לסיר את האטריות הדקיקות וממשיכים לטגן מספר  ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר