Pesto
תפריט
ד', 11 דצמ 2019, 12:44
110436 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחמניות כפריות

לחמניות כהות    

מאת: פסקל ::: צפיות: 6481   

לחמניות כפריות
16 מנות
שעתיים ויותר
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 500 ק"ג קמח חיטה מלא
  • 300 גר' קמח כפרי- שטיבל 3
  • 200 גר' קמח לחם- שטיבל 2
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף משפר אפיה
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 + 3/4 כפיות מלח
  • 3 כוסות (750 מ"ל) מים חמימים 
  • 3 כפות שמן
  • 1 ביצה טרופה + 1 כף מים לזיגוג
  • פתיתי שיבולת שועל (קוואקר) לציפוי
 
דרך הכנה
  1. בקערת המערבל עם וו הגיטרה (זה שצורתו כמו האות K במערבל קנווד) מערבבים את הקמחים, השמרים, משפר האפייה והסוכר במשך מספר שניות במהירות בינונית נמוכה. 
  2. ממשיכים לערבל ותוך כדי כך מוספים שתי כוסות מהמים.
  3. כעבור דקה נוספת של ערבוב מוסיפים לבצק את המלח.
  4. כעבור דקה נוספת מוסיפים את השמן.
  5. מוסיפים את יתרת המים לבצק וממשיכים לערבב במשך 5 דקות, עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה ועוטף את וו המערבל.
  6. מוציאים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקים ל- 16 עד 20 חלקים.
  7. מקמחים מעט כל חלק, לשים בידיים ומגלגלים לכדורים.
  8. עורכים את כדורי הבצק בתבניות תנור מרופדות בנייר אפייה, במרווחים של 4-5 ס"מ.
  9. מכסים במגבת ומניחים לתפיחה של שעה עד שעה וחצי.
  10. מחממים תנור ל- 190 מעלות צלזיוס.
  11. מורחים את הלחמניות בתערובת הביצה והמים.
  12. מפזרים פתיתי שיבולת שועל.
  13. אופים את הלחמניות עד להשחמה (15 - 20 דקות).
  14. מצננים על גבי רשת.
הערות
- ניתן לגוון עם תוספת 1/2 שקית בצל מטוגן לבצק.
- אם לא משתמשים במשפר אפיה, יש להתפיח את הבצק בקערה מכוסה בניילון נצמד או במגבת לחה, במשך כשעה, לפני יצירת הלחמניות ואחר כך להמשיך לפי המתכון מסעיף 6.  
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
8
כשמדובר בצק מאוד רך,כמו במתכון הזה,מומלץ לפחות בדקות הראשונות של הלישה להשתמש בוו K על מנת לאחד את החומרים...»»
7
האם לא אמורים ללוש בצק עם הוו שצורתו J
?לי אמרו שה- K זה עבור בצקים לעוגה?
6
ראובן מ. (עורך)
ראי פרטים בסדרת הכתבות "לחם בקלות"
5
אשמח לקבל מידע על תחליפי משפר אפיה .תודה.
4
תודה רבה, אנסה.
3
ראובן מ. (עורך)
ביום שישי הכנתי כמה לחמים עם ארומה 'קרמלית', ולק"ג קמח הוספתי 3-4 כפות רוטב סויה, הסוג הסמיך שקיים בכמה...»»
2
תודה ראובן! כמה רוטב סויה אתה ממליץ להוסיף ואיך נקרא הסוג הסמיך?
לחמניות כפריות By , 2011-02-11T15:13:07+02:00 לחמניות כפריות לחמניות כהות Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 16 Tags: none Ingredients: - 500 ק"ג קמח חיטה מלא 300 גר' קמח כפרי- שטיבל 3 200 גר' קמח לחם- שטיבל 2 2 כפות שמרים יבשים 1 כף משפר אפיה ... Instructions: בקערת המערבל עם וו הגיטרה (זה שצורתו כמו האות K במערבל קנווד) מערבבים את הקמחים, השמרים, משפר האפייה והסוכר במשך מספר שניות במהירות בינונית נמוכה.  ממשיכים לערבל ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר