קרם אוכמניות
נהדר להוספה על גלידה, על פירות,כציפוי לעוגה ולבד
5 מנות
הכנה וקירור
עתיר קלוריות
שעתיים ויותר
קושי: קל הכנה
» קינוחים
מרכיבים
- 250 סמ"ק שמנת לבישול 30%
- 250 סמ"ק חלב 3%
- 250 גרם אוכמניות טריות או רסק אוכמניות מקופסא
- 170 גרם חלמונים
- 100 גרם סוכר
- 3 דפי ג'לטין
- 250 סמ"ק שמנת להקצפה
דרך הכנה
- מכניסים לסיר את השמנת לבישול, החלב ואת האוכמניות. מרתיחים ומבשלים על אש בינונית קטנה תוך כדי עירבוב מדי כמה דקות עד לצמצום של הנוזלים בחצי לפחות.
- מרסקים את התערובת במעבד מזון או יד לקבלת עיסה חלקה.
- תוך כדי בישול החומרים בסיר, מקציפים את החלמונים והסוכר בקערת עבודה עמוקה כ-10 דקות עד לקבלת עיסה חלקה ואורירית.
- מערבבים את עיסת האוכמניות עם החלמונים המוקצפים תוך כדי השוואת טמפרטורות.
- ממיסים את דפי הג'לטין במים קרים ומוסיפים לאט לתוך העיסה תוך כדי עירבוב מתמיד.
- מקררים היטב את העיסה חצי שעה לפחות במקרר מכוסה בניילון נצמד.
- מקציפים את השמנת לקצף יציב ומערבבים עם הקרם.
- מכסים בניילום או מכסה, ומחזירים למקרר ל-5 שעות לפחות.
הערות
ניתן לשלב במקום אוכמניות כל רסק פרי שאוהבים. ניסיתי עם אגסים וקוקוס ויצא מדהים, ניסיתי עם בננות בתוספת שברי אגוזים מסוכרים ויצא תענוג.
ניתן להגיש את הקרם כמות שהוא עם פירות מעליו. ניתן למרוח אותו על עוגה או בכל צורה שנראית.
הקרם נשמר במקרר בכלי סגור כמה ימים מועטים בגלל הרכב השמנת והביצים שבתוכו, אבל אני לא מאמין כי הוא ישרוד יותר כמה ימים.
ניתן להגיש את הקרם כמות שהוא עם פירות מעליו. ניתן למרוח אותו על עוגה או בכל צורה שנראית.
הקרם נשמר במקרר בכלי סגור כמה ימים מועטים בגלל הרכב השמנת והביצים שבתוכו, אבל אני לא מאמין כי הוא ישרוד יותר כמה ימים.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- מאלבי [אבי מ.] -
- בשר ופטריות מוקפצים [אבי מ.] - נתחי בשר סינטה דקים מוקפצים עם פטריות, מתכון בסגנון סיני.
- תפוחי אדמה צלויים בתנור ברוזמרין, שמן זית ותבלינים [tommf] - קריספיים בחוץ ורכים בפנים - תענוג
- קציצות בשר בטחינה [אבי מ.] -
- עוגת שוקולד שמנת חמוצה [אבי מ.] - השמנת החמוצה מעניקה לעוגה רכות וטעם נפלא.
- עוגה בחושה עם גבינה וריבה [אבי מ.] - עוגת שמנת חמוצה בחושה, שכבת גבינה וריבה בציפוי שקדים פריך.
- עוגות שוקולד חמות אישיות [אבי מ.] - עוגות שוקולד אישיות במרקם רך.