Pesto
תפריט
ו', 20 ספט 2019, 20:19
110433 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

נזיד שעועית וירקות שורש

מנה חורפית ומחממת לימי החורף הקרים מאת השפית בל קפצן ל"סוגת"    

מאת: hilabahat ::: צפיות: 4863   

* צילום: דן פרץ
נזיד שעועית וירקות שורש
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 250 גרם שעועית לבנה "סוגת" שהושרתה במים למשך הלילה
  • 2 גזרים קלופים
  • 1 קולורבי קלוף
  • 1 ראש סלרי קלוף
  • 1 ראש פטרוזיליה קלוף
  • 1 בצל קלוף
  • 2 תפוחי אדמה קלופים
  • 4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות (ניתן להשתמש גם בעגבניות קלופות מקופסת שימורים)
  • פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • כוס עלי מנגולד חלוטים
  • 8 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות פפריקה אדומה
  • כף גדושה פלפל צ'ומה
  • 5 כפות שמן זית איכותי
  • מלח ופלפל לפי הטעם
דרך הכנה
  1. מבשלים את השעועית בליטר וחצי מים למשך שעה ורבע עד להתרככותה.
  2. בסיר נפרד, מטגנים בשלוש כפות שמן זית את שיני השום, מוסיפים את קוביות הפלפל, קוביות העגבניות, רסק העגבניות וממשיכים לטגן מספר דקות.
  3. מוסיפים שתי כוסות מים רותחים, את הפפריקה, פלפל צ'ומה, מלח פלפל ומבשלים כ 10 דקות.
  4. מוסיפים לסיר את השעועית שהתרככה עם מחצית מכמות הנוזלים וממשיכים לבשל כרבע שעה.
  5. חותכים את הגזר, הקולורבי, ראש הסלרי, ראש הפטרוזיליה, הבצל ותפוח האדמה לקוביות קטנות.
  6. במחבת מחממים 2 כפות שמן זית ומוסיפים את קוביות הירקות. מרככים את הירקות במחבת, אם יש צורך מוסיפים 4 כפות מים רותחים.
  7. מוסיפים את ירקות השורש לנזיד העגבניות והשעועית וממשיכים לבשל יחד כרבע שעה.
הערות
·        מגישים בקעריות אישיות עם מעט עלי מנגולד, בתוספת לחם או אורז לבן קלאסי.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
נזיד שעועית וירקות שורש By , 2011-02-27T00:48:26+02:00 נזיד שעועית וירקות שורש מנה חורפית ומחממת לימי החורף הקרים מאת השפית בל קפצן ל"סוגת" Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 0 Tags: none Ingredients: - 250 גרם שעועית לבנה "סוגת" שהושרתה במים למשך הלילה 2 גזרים קלופים 1 קולורבי קלוף 1 ראש סלרי קלוף 1 ראש פטרוזיליה קלוף... Instructions: מבשלים את השעועית בליטר וחצי מים למשך שעה ורבע עד להתרככותה. בסיר נפרד, מטגנים בשלוש כפות שמן זית את שיני השום, מוסיפים את קוביות הפלפל, קוביות העגבניות, רסק העגבניות וממשי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר