פסטה פיקנטית קריספית למחצה
מעניק קראנץ' קל בפה, עם בשר או פתיתי שפע לצמחונים
* צילום התוצאה

4 מנות
מוקפץ

קושי: קל הכנה
» צהריים - ערב
מרכיבים
- חבילת פסטה (500 גרם, רצוי מחיטת דורום)
- 1 בצל בינוני קצוץ בינוני-דק
- 4 כפות רסק עגבניות
- 4 עגבניות בשלות מרוסקות
- 4 שיני שום כתושות
- 1 כף חומץ בלסמי (אפשר מיץ לימון או חומץ אורז)
- 1 כף סוכר או סירופ אגבה/תמרים
- 2 ~ כפות שמן זית + רבע/חצי כוס לטיגון
- 2 ~ כפיות מלח
- מעט פלפל שחור
- כף אורגנו
- כמה עלי בזיליקום (ריחן)
- כף ג'ינגר טרי מגורר
- כף שורש סלרי מגורר
- כפית פלפל חריף יבש (או כל תחליף, או בכלל בלי)
- כוס מים רותחים
- 2 כוסות בשר טחון או שפע (השפע חייב השרייה במים רותחים לכמה דקות וסינון)
- לעיטור אפשר גבינה קשה מגוררת או זיתים קצוצים דק
דרך הכנה
- לבשל את הפסטה בהתאם להוראות עד לדרגת "כמעט-מבושל", לסנן מהמים לגמרי
- בזמן הבישול הנ"ל, בקערה, להוסיף את כל שאר החומרים מלבד המים, חצי כוס השמן והבצל, לערבב היטב
- להוסיף את המים הרותחים ולערבב היטב.
- במחבת לחמם רבע/חצי כוס שמן (זית עדיף, הכמות לפי רמת כיסוי התחתית) ולהוסיף מיד את הבצל הקצוץ
- לאחר 3 דקות טיגון להוסיף את הפסטה ומכאן לערבב כל הזמן, תוך מנוחה של חצי דקה, עד שהפסטה מתחילה לקבל צריבות חומות
- לשפוך את כל התערובת על הפסטה ולערבב היטב
- לבשל מכוסה 10/15 דקות, לערבב מדי פעם
- להגיש חם, אפשר עם גבינה מגוררת מעל או זיתים קצוצים דק.
הערות
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת תפוחים קלת הכנה [אבי מ.] -
- גלידת יוגורט [אבי מ.] -
- פרגיות במרינדה [כרמית פריד] - מתאים לברבקיו וגם נפלא בתנור!
- עוגת ג'רבו [אבי מ.] - עוגת שמרים מהמטבח ההונגרי.
- תפו"א אפויים בדבש [אבי מ.] -
- סלט גזר [אבי מ.] - סלט גזר מזין וקל הכנה.
- עוגת תפוחי עץ [אבי מ.] - עוגת תפוחי עץ נהדרת.