Pesto
תפריט
ו', 16 אפר 2021, 23:29
110469 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פסטה פיקנטית קריספית למחצה

מעניק קראנץ' קל בפה, עם בשר או פתיתי שפע לצמחונים    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 4145   

* צילום התוצאה
פסטה פיקנטית קריספית למחצה
4 מנות
מוקפץ
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» צהריים - ערב
 
מרכיבים
  • חבילת פסטה (500 גרם, רצוי מחיטת דורום)
  • 1 בצל בינוני קצוץ בינוני-דק
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 4 עגבניות בשלות מרוסקות
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 כף חומץ בלסמי (אפשר מיץ לימון או חומץ אורז)
  • 1 כף סוכר או סירופ אגבה/תמרים
  • 2 ~ כפות שמן זית + רבע/חצי כוס לטיגון
  • 2 ~ כפיות מלח
  •  מעט פלפל שחור
  • כף אורגנו
  • כמה עלי בזיליקום (ריחן)
  • כף ג'ינגר טרי מגורר
  • כף שורש סלרי מגורר
  • כפית פלפל חריף יבש (או כל תחליף, או בכלל בלי)
  • כוס מים רותחים
  • 2 כוסות בשר טחון או שפע (השפע חייב השרייה במים רותחים לכמה דקות וסינון)
  • לעיטור אפשר גבינה קשה מגוררת או זיתים קצוצים דק
גודל/סוג תבנית:סיר לבישול פסטה, מחבת רחבה עמוקה להמשך
דרך הכנה
  1. לבשל את הפסטה בהתאם להוראות עד לדרגת "כמעט-מבושל", לסנן מהמים לגמרי
  2. בזמן הבישול הנ"ל, בקערה, להוסיף את כל שאר החומרים מלבד המים, חצי כוס השמן והבצל, לערבב היטב
  3. להוסיף את המים הרותחים ולערבב היטב.
  4. במחבת לחמם רבע/חצי כוס שמן (זית עדיף, הכמות לפי רמת כיסוי התחתית) ולהוסיף מיד את הבצל הקצוץ
  5. לאחר 3 דקות טיגון להוסיף את הפסטה ומכאן לערבב כל הזמן, תוך מנוחה של חצי דקה, עד שהפסטה מתחילה לקבל צריבות חומות
  6. לשפוך את כל התערובת על הפסטה ולערבב היטב
  7. לבשל מכוסה 10/15 דקות, לערבב מדי פעם
  8. להגיש חם, אפשר עם גבינה מגוררת מעל או זיתים קצוצים דק.
הערות

אין תגובות עדיין
פסטה פיקנטית קריספית למחצה By , 2011-05-28T15:35:44+03:00 פסטה פיקנטית קריספית למחצה מעניק קראנץ' קל בפה, עם בשר או פתיתי שפע לצמחונים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - חבילת פסטה (500 גרם, רצוי מחיטת דורום) 1 בצל בינוני קצוץ בינוני-דק 4 כפות רסק עגבניות 4 עגבניות בשלות מרוסקות 4 שיני שום כתושות... Instructions: לבשל את הפסטה בהתאם להוראות עד לדרגת "כמעט-מבושל", לסנן מהמים לגמרי בזמן הבישול הנ"ל, בקערה, להוסיף את כל שאר החומרים מלבד המים, חצי כוס השמן והבצל, לערבב הי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר