עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת
עוגת גבינה אפויה קלאסית לשבועות באדיבות בן עמי ברתיני שביט
* צילום: לירון אלמוג

20 מנות

מרכיבים
לתחתית:
לציפוי שמנת חמוצה:
- 50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 3 חלמונים
- 50 גרם סוכר (¼ כוס)
- 3 גרם אבקת אפייה (1 כפית)
- 175 גרם קמח (1/4 1 כוסות)
- 5 ביצים
- 300 גרם סוכר (½1 כוסות)
- 10 גרם סוכר וניל (1 שקית)
- 750 גרם גבינה לבנה 9% שומן
- 40 גרם קורנפלור (4 כפות)
- 40 גרם אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל (4 כפות)
לציפוי שמנת חמוצה:
- 400 מ"ל שמנת חמוצה (2 גביעים)
- 65 גרם סוכר (⅓ כוס)
דרך הכנה
מכינים את התחתית:
מכינים את הציפוי ומצפים:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים במספר פולסים קצרים חמאה, חלמונים, סוכר ואבקת אפייה, רק עד שנוצרת תערובת אחידה.
- מוסיפים קמח ומעבדים ב-3-2 פולסים נוספים, רק עד שמתחיל להתגבש בצק (נזהרים מעיבוד יתר).
- מוציאים את הבצק ומגלגלים לכדור. אם הבצק דביק מאוד ולא מתגבש יחד מוסיפים מעט קמח. אם הבצק יבש ופירורי מדי מוסיפים כף מים.
- משטחים את הבצק בידיים בתחתית התבנית (לא מעצבים שוליים).
- אופים כ-12 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב.
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- במיקסר מקציפים חלבונים וכוס מהסוכר לקצף תפוח וכמעט יציב.
- בקערה מערבבים חלמונים עם יתרת הסוכר, סוכר וניל, גבינה, קורנפלור ואינסטנט פודינג.
- מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינה.
- מעבירים כ-1/3 מכמות הקצף לתערובת הגבינה ומערבבים היטב. מעבירים את תערובת הגבינה לקערת הקצף ומקפלים עד איחוד.
- יוצקים את המלית על התחתית האפויה. אופים כ-35 דקות, עד שהעוגה זהובה למעלה וכמעט יציבה (רק מעט רוטטת. העוגה תתפח מאוד באפייה ותרד קצת אחר כך). משאירים להתקרר בתנור הכבוי, כשהדלת סגורה, כ-3 שעות.
מכינים את הציפוי ומצפים:
- מוציאים את העוגה מהתנור ומחממים אותו ל-180 מעלות. בידיים רטובות מעט מיישרים ומחליקים את פני העוגה, עד שהם אחידים וללא סדקים.
- מערבבים יחד שמנת חמוצה וסוכר. מורחים על פני העוגה האפויה ומחזירים לתנור, לאפייה של 10 דקות. מצננים.
- מעבירים למקרר להתייצבות, ללילה לפחות (עד יומיים). שומרים במקרר ומגישים קר (לא ניתן להקפיא- ציפוי השמנת ייסדק בהפשרה).
הערות
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת