פאי ערמונים ושוקולד לבן
כמה עדין, כמה טעים וכמה קל לעשייה

אפיה משולב

קושי: קל הכנה
» קינוחים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
לבצק:
- 50 גרם סוכר
- 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 300 גרם קמח לבן רגיל
- 1 ביצה
- 250 גרם פירה ערמונים (ניתן להשיג בשימורים)
- 200 גרם שוקולד לבן מובחר
- 250 סמ"ק שמנת לבישול 15%
- 75 גרם קמח לבן
- 3 ביצים
- 3 חלמונים
- 1 שקית ג'לטין (14 גרם)
- 1 חבילה שוקולד חלב
- 50 גרם חמאה
דרך הכנה
הכנת הבצק:
- מכניסים את כל מרכיבי הבצק לקערת עבודה ומערבבים היטב ביד עד לקבלת בצק חלק.
- מכניסים הבצק למקרר לחצי שעה לפחות להתמצקות קלה.
- מרדדים את הבצק בתבנית הפאי כולל 3 ס"מ של דפנות.
- דוקרים את הבצק בתחתית עם מזלג למניעת התרוממות שלו.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כרבע שעה עד להזהבה קלה, ומוציאים להתקררות.
- בקערת עבודה גדולה מקציפים את הקמח עם הסוכר, פירה הערמונים והביצים עד לקבלת עיסה חלקה.
- מרתיחים את השמנת בסיר קטן ומכבים את האש.
- מוסיפים את השוקולד הלבן לסיר ומערבבים היטב עד שנמס לחלוטין.
- שופכים כמות קטנה מהשמנת-שוקולד לתערובת ומערבבים היטב להשוואת טמפרטורות.
- שופכים את יתרת השמנת-שוקולד ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה חלקה.
- מכינים את הג'לטין לפי הוראת היצרן ומערבבים אותו לאט לאט לתוך העיסה.
- שופכים העיסה לתבנית הפאי, מקררים כשעה מחוץ למקרר ואז למקרר ליום שלם עם ניילון נצמד מכסה.
- הציפוי: ממיסים תוך כדי עירבוב מתמיד את השוקולד והחמאה בזהירות על אש קטנה מאד עד לקבלת עיסה חלקה.
- שופכים השוקולד על הפאי וממהרים לשטחו על כל הפאי כי מתמצק במהירות.
- שוב למקרר ללילה לפחות ומגישים.
- בתמונה: המסתי מעט שוקולד לבן וחמאה ופיזרתי מעל לקישוט.
הערות
יוצא מאוד עדין ומשגע.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- פאי שוקולד [אבי מ.] - פאי שוקולד עשיר.
- עוגיות קוקוס לפסח [אבי מ.] -
- מאפה ברוקולי פיקנטי [אבי מ.] -
- שבלולי שמרים במילוי שוקולד [אבי מ.] - ספירלות שמרים במלית שוקולד.
- כדורי ביסקויט רום ואגוזים [אבי מ.] - חטיף מתוק קל הכנה, אהוב במיוחד על ילדים.
- עוגת גבינה שוקולד ללא אפיה [אבי מ.] -
- כדורי פירות יבשים [אבי מ.] - כדורי פירות יבשים ללא אפיה, טעימים, בריאים וקלים להכנה.