Pesto
תפריט
ג', 29 ספט 2020, 07:06
110457 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת לימון עם כיפת שוקולד קפה

טעם מיוחד למי שאוהב לשנות ולהפתיע    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 4303   

* צילום התוצאה
עוגת לימון עם כיפת שוקולד קפה
10 מנות
שעתיים ויותר
» קפה
 
מרכיבים
  • 2 ביצים
  • מיץ מחצי לימון
  • גרידת קליפה מלימון אחד
  • כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 3/4 כוס שמן
  • כוס חלב
  • 2 שקיות סוכר ווניל
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כוס קמח (אולי יותר, ראו הוראות וטיפ למטה)

לכיפת השוקולד/קפה

  • 100 גרם שוקולד לבישול/אפיה
  • 2 כפות ברנדי,
  • כפית מיץ לימון (אני הוספתי כף לימונצ'לו)
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית קפה (נמס/קפה שחור או 1 כף תמצית אספרסו)
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 כף שמן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כף קמח
גודל/סוג תבנית: חד פעמית עגולה ומשומנת קלות
דרך הכנה
  1. להקציף בקערה את הביצים עם הסוכר, הגרידה, המלח והווניל
  2. להוסיף את השמן והחלב ולהמשיך להקציף (הקצף לא ממש יתפח, רק לאיוורור)
  3. להוסיף את אבקת האפיה ולערבב עד שתתפזר היטב
  4. להתחיל להכניס קמח לתערובת במנוות קטנות תוך ערבוב, להמשיך להוסיף עד שהתערובת סמיכה אבל עדיין נוזלית (לא מיימית אך נוזלת בכבדות מכלי הערבוב, יבש מדי וזה לא יתפח)
  5. ליצוק את התערובת לתבנית משומנת
  6. להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, לקחת זמן כ-30 דקות עד להתייצבות פני העוגה (אינה נוזלית יותר)
  7. לצקת את תערובת הכיפה לכיסוי מלא של החלק העליון וחריצים
  8. להמשיך לאפות עד שהכיפה כמעט יבשה/רכה למגע. היא תתפח מעט בהמלך האפיה
להכנת הכיפה
  • להמיס את השוקולד עם החמאה במיקרו עד לריכוך (מומלץ לכסות, כדקה או יותר)
  • להוסיף את הסוכר, הקפה והברנדי ולערבב
  • התערובת צריכה להיות נוזלית יותר מזו של העוגה, אם היא לא -  ניתן להוסיף חלב בהדרגה. רק שלא תהיה מימית, מספיק בשביל להימרח בקלות על פני העוגה.

חום תנור: 180 מעלות כ-45 דקות
הערות
כל הכמויות ניתנות לשינוי בהתאם לגודל תבנית/טעם אישי.
טיפ: הכנת עוגה בחושה בקלות תהיה לערבב לחוד את החומרים הרטובים/נוזלים היטב, להוסיף ולערבב את אבקת אפייה בשלב אחרון, ואז להוסיף בהדרגה קמח עד שהתערובת מסמיכה אך לא בצקית.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
tommf (מקצוענ/ית)
הי ראובן. העוגה ניראת מדהים וקלה להכנה.. בטוח אנסה אותה.
עוגת לימון עם כיפת שוקולד קפה By , 2011-06-18T17:09:32+03:00 עוגת לימון עם כיפת שוקולד קפה טעם מיוחד למי שאוהב לשנות ולהפתיע Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 10 Tags: none Ingredients: - 2 ביצים מיץ מחצי לימון גרידת קליפה מלימון אחד כוס סוכר קורט מלח 3/4 כוס שמן כוס חלב 2 שק... Instructions: להקציף בקערה את הביצים עם הסוכר, הגרידה, המלח והווניל להוסיף את השמן והחלב ולהמשיך להקציף (הקצף לא ממש יתפח, רק לאיוורור) להוסיף את אבקת האפיה ולערבב עד שתתפז...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר