Pesto
תפריט
ד', 06 נוב 2024, 13:22
110500 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

כנאפה

מאפה קדאיף    

מאת: אורן בר ::: צפיות: 6386   

* תמונה להמחשה
כנאפה
אפיה
לא צוין
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» ממתקים» או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 350 ג"ר אטריות קדאיף
  • 150 ג"ר חמאה מומסת
  • 300 ג"ר גבינת עיזים-פטה או בולגרית
לסירופ
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • 2 סוכר וניל
  • מעט מי זוהר או מי ורדים
  • מקל קינמון או קמצוץ קינמון טחון
  • מיץ מחצי לימון
דרך הכנה
  1. מכינים כמה שעות מראש את הגבינה- משרים אותה במים להוצאת המליחות ומחליפים כל כמה זמן את המים.
  2. פותחים את הקדאיף (הן מסולסלות ופותחים ומשטחים אותן).לוקחים חצי מהכמות ומשטחים בתבנית סטנדרטית.
  3. שופכים חצי מהחמאה המומסת בצורה אחידה.
  4. מפזרים גבינה מעל שכבת הקדאיף.
  5. שופכים על יתר הקדאיף את יתר החמאה ומפזרים בצורה אחידה.
  6. מפזרים מעל הגבינה את הקדאיף שנותר.
  7. אופים בחום 180 להשחמה כחצי שעה.
  8. בינתיים מכינים את הסירופ- שמים בסיר את כל החומרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים תוך כדי ערבוב מידי פעם כחצי שעה עד שמתקבל מרקם של סירופ- כשלוקחים מעט בכפית ומחכים 2-3 דקות שיתקרר מעט, רואים שהסירופ נקרש מעט והוא נהיה נוזל סמיך מאוד.
  9. שופכים את הסירופ על הכנאפה החם ומגישים חם.
הערות

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
כנאפה By , 2011-06-23T09:25:51+03:00 כנאפה מאפה קדאיף Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 0 Tags: none Ingredients: - 350 ג"ר אטריות קדאיף 150 ג"ר חמאה מומסת 300 ג"ר גבינת עיזים-פטה או בולגרית לסירופ 2 כוסות ס... Instructions: מכינים כמה שעות מראש את הגבינה- משרים אותה במים להוצאת המליחות ומחליפים כל כמה זמן את המים. פותחים את הקדאיף (הן מסולסלות ופותחים ומשטחים אותן).לוקחים חצי מהכמות ומשטחים בת...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר