צלי בקר וצלעות טלה ביין וירקות שורש
מנה קלאסית לארוחת חג או לאירוח של אוהבי בשר

8 מנות
בישול ואפיה
בריאות

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
- 1 גוש פלשפילה (בשר מס' 6) מופשר
- 10 צלעות טלה
- 20 בצלצלי שלוט קלופים
- 1 ראש סלרי חתוך לרצועות
- 2 חב' פטריות שמפיניון או יער
- 6 שיני שום גדולות קלופות
- 2 גזרים חתוכים לטבעות לא דקות
- 1/2 בקבוק קברנה סוביניון
- 1 כוס מרק עוף + 1 כוס מים רותחים או
- 2 כוסות מים רותחים + 1 כף אבקת מרק עוף
- 3 עלי דפנה
- 1/3 כוס סילן
- 1/2 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס טרי
- מלח לפי הטעם
- 1/2 כפית שטוחה הל טחון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- 1/3 כוס שמן זית
- סיר גדול היכול להיכנס לתנור
דרך הכנה
- חותכים את הבשר לפרוסות בעובי 2 ס"מ לערך - צריכות לצאת כ-10 פרוסות יפות.
- מחממים את השמן בסיר גדול ומכניסים את הבצלים, הגזר ורצועות שורש הסלרי לטיגון על אש גדולה עד להזהבה קלה. מערבבים מדי כמה דקות.
- מוסיפים את השום והפטריות וממשיכים להזהיב תוך כדי עירבוב.
- מוסיפים את היין ומערבבים היטב את התחתית עם כף מעץ.
- מרתיחים את היין כ-3 דקות לאידוי כל האלכוהול.
- מוסיפים את מרק העוף ואת כל התבלינים, מערבבים ומרתיחים.
- מוסיפים את הבשר - הוא צריך להיות שקוע בנוזלים. אם הבשר אינו שקוע כמעט לחלוטין בנוזל, מוסיפים מים רותחים.
- מתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור גרוס טרי
- מכסים ומרתיחים ומכניסים הסיר לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-2 שעות.
- לאחר 2 שעות מוציאם הסיר ומסדרים מעל את הצלעות.
- על כל אחת בוזקים מעט פפריקה מתוקה (ניתן גם חריפה לאוהבי פיקנטיות), מעט כמון ומלח.
- הצלעות צריכות להיות שקועות מעט בנוזל.
- מחזירים הסיר לתנור עם מכסה לעוד כשעתיים.
- מגישים את הצלעות בנפרד מהבשר.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מטבל גבינה עם בצל מטוגן [אורן בר] -
- עוגת שוקולד ברוטב דובדבנים [אבי מ.] - עוגה שוקולד נמוכה במרקם פאדג'
- צלי בקר וירקות [אבי מ.] - צלי קוביות בשר בקר וירקות
- פלפל ממולא [רגבקוק] - תוספות
- בצלצלים מזוגגים ביין [אבי מ.] - תוספת נהדרת למנות בשר ועוף.
- סהרוני וניל צ'כים [mirich] - עוגיות חג המולד (לא רק) טבעוני
- עוגיות שקדים Amaretti [אבי מ.] - עוגיות שקדים איטלקיות.