צלי בקר וצלעות טלה ביין וירקות שורש
מנה קלאסית לארוחת חג או לאירוח של אוהבי בשר

8 מנות
בישול ואפיה
בריאות

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
- 1 גוש פלשפילה (בשר מס' 6) מופשר
- 10 צלעות טלה
- 20 בצלצלי שלוט קלופים
- 1 ראש סלרי חתוך לרצועות
- 2 חב' פטריות שמפיניון או יער
- 6 שיני שום גדולות קלופות
- 2 גזרים חתוכים לטבעות לא דקות
- 1/2 בקבוק קברנה סוביניון
- 1 כוס מרק עוף + 1 כוס מים רותחים או
- 2 כוסות מים רותחים + 1 כף אבקת מרק עוף
- 3 עלי דפנה
- 1/3 כוס סילן
- 1/2 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס טרי
- מלח לפי הטעם
- 1/2 כפית שטוחה הל טחון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- 1/3 כוס שמן זית
- סיר גדול היכול להיכנס לתנור
דרך הכנה
- חותכים את הבשר לפרוסות בעובי 2 ס"מ לערך - צריכות לצאת כ-10 פרוסות יפות.
- מחממים את השמן בסיר גדול ומכניסים את הבצלים, הגזר ורצועות שורש הסלרי לטיגון על אש גדולה עד להזהבה קלה. מערבבים מדי כמה דקות.
- מוסיפים את השום והפטריות וממשיכים להזהיב תוך כדי עירבוב.
- מוסיפים את היין ומערבבים היטב את התחתית עם כף מעץ.
- מרתיחים את היין כ-3 דקות לאידוי כל האלכוהול.
- מוסיפים את מרק העוף ואת כל התבלינים, מערבבים ומרתיחים.
- מוסיפים את הבשר - הוא צריך להיות שקוע בנוזלים. אם הבשר אינו שקוע כמעט לחלוטין בנוזל, מוסיפים מים רותחים.
- מתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור גרוס טרי
- מכסים ומרתיחים ומכניסים הסיר לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-2 שעות.
- לאחר 2 שעות מוציאם הסיר ומסדרים מעל את הצלעות.
- על כל אחת בוזקים מעט פפריקה מתוקה (ניתן גם חריפה לאוהבי פיקנטיות), מעט כמון ומלח.
- הצלעות צריכות להיות שקועות מעט בנוזל.
- מחזירים הסיר לתנור עם מכסה לעוד כשעתיים.
- מגישים את הצלעות בנפרד מהבשר.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- ממרח אגוזי פקאן בטעם כבד [אבי מ.] -
- שניצל דיאנה [אבי מ.] - שניצל הודו ברוטב
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- מאפה 4 גבינות [אבי מ.] -
- Fritata (חביתה) תפו"א [אבי מ.] -
- אגרול פילו במלית עוף וירקות [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.