צלי בקר וצלעות טלה ביין וירקות שורש
מנה קלאסית לארוחת חג או לאירוח של אוהבי בשר

8 מנות
בישול ואפיה
בריאות

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
- 1 גוש פלשפילה (בשר מס' 6) מופשר
- 10 צלעות טלה
- 20 בצלצלי שלוט קלופים
- 1 ראש סלרי חתוך לרצועות
- 2 חב' פטריות שמפיניון או יער
- 6 שיני שום גדולות קלופות
- 2 גזרים חתוכים לטבעות לא דקות
- 1/2 בקבוק קברנה סוביניון
- 1 כוס מרק עוף + 1 כוס מים רותחים או
- 2 כוסות מים רותחים + 1 כף אבקת מרק עוף
- 3 עלי דפנה
- 1/3 כוס סילן
- 1/2 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס טרי
- מלח לפי הטעם
- 1/2 כפית שטוחה הל טחון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- 1/3 כוס שמן זית
- סיר גדול היכול להיכנס לתנור
דרך הכנה
- חותכים את הבשר לפרוסות בעובי 2 ס"מ לערך - צריכות לצאת כ-10 פרוסות יפות.
- מחממים את השמן בסיר גדול ומכניסים את הבצלים, הגזר ורצועות שורש הסלרי לטיגון על אש גדולה עד להזהבה קלה. מערבבים מדי כמה דקות.
- מוסיפים את השום והפטריות וממשיכים להזהיב תוך כדי עירבוב.
- מוסיפים את היין ומערבבים היטב את התחתית עם כף מעץ.
- מרתיחים את היין כ-3 דקות לאידוי כל האלכוהול.
- מוסיפים את מרק העוף ואת כל התבלינים, מערבבים ומרתיחים.
- מוסיפים את הבשר - הוא צריך להיות שקוע בנוזלים. אם הבשר אינו שקוע כמעט לחלוטין בנוזל, מוסיפים מים רותחים.
- מתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור גרוס טרי
- מכסים ומרתיחים ומכניסים הסיר לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-2 שעות.
- לאחר 2 שעות מוציאם הסיר ומסדרים מעל את הצלעות.
- על כל אחת בוזקים מעט פפריקה מתוקה (ניתן גם חריפה לאוהבי פיקנטיות), מעט כמון ומלח.
- הצלעות צריכות להיות שקועות מעט בנוזל.
- מחזירים הסיר לתנור עם מכסה לעוד כשעתיים.
- מגישים את הצלעות בנפרד מהבשר.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- מרק בטטות [אבי מ.] -
- עוגת גבינה קלילה [סטלה] -
- עוגת קרמבו הכי טעימה בעולם [לאהמ] -
- חזה עוף ממולא [אבי מ.] -
- רוטב פסטו [אבי מ.] - ליציקה על כל סוגי הפסטה, סלטים וירקות.
- חלה [אבי מ.] -
- פשטידת חצילים [meital.mushka] - גם כשר לפסח, באדיבות חלי ממן- מנכל קבוצת חלי גרופ - תמיכה והרזיה