חצילים בטחינה (ועגבניות)
היווני התערבב עם המזרח תיכוני

6 מנות
הכנה וקירור
דל שומן

קושי: קל הכנה
» סלטים» או צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
- 3 חצילים גדולים ושמנים - ראו בחירת חצילים בהערות
- 2 שיני שום גדולות כתושות
- חצי עד שלושת רבעי כוס טחינה גולמית מובחרת
- מיץ מלימון וחצי ועוד חצי לימון
- מלח לפי הטעם
- מים קרים
- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2 עגבניות תמר חתוכות לקוביות קטנות - לא חובה
דרך הכנה
- עוטפים כל חציל בנייר אלומיניום ושמים על האש. הופכים כל 5 דקות, עד שמתרכך מכל הכיוונים.
- חותכים כל חציל לחצי לאורך ומגרדים את תוכן החציל לקערה. אם ניכנסה מעט קליפה שרופה, זה בסדר - נותן טעם מעושן.
- ממלאים את הקערה במים, מוסיפים את המיץ מחצי הלימון ומניחים בצד כחצי שעה. יוצאים הטעמים המרים.
- מחליפים את המים ושוב מניחים בצד לחצי שעה.
- מסננים היטב את החצילים מהמים ומכניסים לקערת עבודה.
- מועכים את החצילים היטב עם מזלג.
- מוסיפים את כל שאר המרכיבים למעט הפטרוזיליה וההעגבניה ומערבבים היטב כמו שעושים טחינה. אם סמיך מדי מוסיפים מים קרים. מתקנים תיבול עם מלח ולימון.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
- הגשה עם עגבניות: מערבבים מעט פטרוזיליה ואת קוביות העגבניות פנימה ומגישים מיד עם פטרוזיליה מעל. ראו הערה למטה.
- הגשה ללא עגבניות: מערבבים מעט פטרוזיליה לסלט, מפזרים מעט מעל ומגישים.
- אוהבי החריפות - ניתן להוסיף חצי פלפל חריף קצוץ דק.
הערות
איך בוחרים חצילים? הם צריכים להיות הכי קלים שניתן. המשמעות היא שבחציל יש פחות מים. עם היד שוקלים את החצילים, עד שבוחרים את השלושה הכי קלים.
הסלט עם העגבניות טעים בטירוף, אבל אינו שורד יותר מיום בגלל חמיצות העגבניות. הסלט ללא העגבניות יכול להישמר במקרר כמעט שבוע. יש להוסיף מעט מים מדי פעם בגלל הטחינה.
הסלט עם העגבניות טעים בטירוף, אבל אינו שורד יותר מיום בגלל חמיצות העגבניות. הסלט ללא העגבניות יכול להישמר במקרר כמעט שבוע. יש להוסיף מעט מים מדי פעם בגלל הטחינה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- מעדן טונה [אלי88888] - טונה מוקפצת
- משרה דבש וחרדל לעוף [אבי מ.] -
- מוס סלמון [חנהל'ה] - הגשה יפה למנה טעימה.
- קבב דגים [tommf] - מתכון מאוד קל וטעים
- רוטב קרמל [אבי מ.] - ליציקה על קינוחים ומאפים
- לחמניות תפוחי אדמה [אבי מ.] -
- עוגת שזיפים אוסטרית [אבי מ.] -