פשטידת בטטה ופטריות
המתכונים של ריצ'

8 מנות
אפיה משולב

קושי: קל הכנה
» תוספות» או ארוחה קלה
מרכיבים
לבצק
- 100 גרם חמאה
- 1 כוס (140 גרם) קמח
- 3 כפות (60 גרם) קמח תפוחי אדמה
- 0.5 כפית מלח
- 1 חלמון
- 1.5כפות מים
למלית
- 1 סלסילה (250 גרם) פטריות שמפיניון
- 1 כף שמן זית
- 2 בטטות בינונית, קלופות וחתוכות לקוביות
- 1.5 מיכלים (375 מ"ל) שמנת ריצ'
- 4 ביצים
- 0.25 כפית אגוז מוסקט טחון (אם רוצים)
- מלח ופלפל
גודל/סוג תבנית: תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ
דרך הכנה
- לבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון ומפעילים לסירוגין, בכל פעם למספר שניות עד לקבלת גוש בצק. עוטפים את הבצק בניילוןנצמד ויוצרים בעדינות גוש בצק שטוח. מעבירים למקרר לשעה לפחות לפני השימוש.
- למלית: בסיר בינוני מרתיחים 1/2 ליטר מים עם כפית מלח ומבשלים את קוביות הבטטה כ 5- דקות עד שמתרככות מעט. מסננים ומניחים בצד. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית ומטגנים את הפטריות כ-5 דקות עד לאידוי כל הנוזלים. מסירים מהלהבה ומניחים בצד. בקערה בינונית מערבבים את השמנת והביצים. מוסיפים כפית מלח, אגוז מוסקט ומעט פלפל ומערבבים.
- מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה ( 180 מעלות). משמנים תבנית פאי. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בגודל התואם תבנית ובעובי 0.5 ס"מ. מעבירים לתבנית ומהדקים. מסדרים את הבטטה והפטריות על בסיס הבצק, מפזרים כחצי כפית מלח ויוצקים מתערובת השמנת מעל כך שתכסה כמעט לגמרי את הירקות. מעבירים לתנור ואופים כ 35- דקות או עד שהפשטידה מזהיבה לגמרי.
הערות
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת היער השחור [אבי מ.] -
- פילה דג סול בציפוי פריך [חנהל'ה] - כמה פשוט ככה נפלא
- קרפלך [אבי מ.] - המאכל האופיני לראש השנה וארוחה מפסקת ביום כיפור.
- פחזניות [אבי מ.] - פחזניות מתוקות במלית קרם.
- מקרוני עם גבינה [אבי מ.] - מאכל פופולרי וקל להכנה, שילוב של פסטה וגבינה צהובה.
- מרק ברוקולי ותירס [אבי מ.] -
- עוגת מוס שוקולד מריר ונוגט [אבי מ.] - את התערובת למוסים מכינים במקביל אבל בקערות נפרדות, נראה מסובך אבל זה לא כך, לקרוא את תהליך ההכנה היטב לפני תחילת העבודה.