בורקס פילו
בצק ללא מרגרינה

אפיה
לא צוין

» מתאבנים» או ארוחה קלה
מרכיבים
לבצק פילו:
- 1/2 ק"ג קמח (אני השתמשתי בקמח מלא)
- 11/2 כוס מים בערך
- 3 כפות שמן
- 1/2 כפית מלח
- 1 חבילה גבינת טוב טעם
- 1/2 קוביית פטה או בולגרית
- גביע גבינה לבנה
- אפשר מעט קשקבל מגורד או גבינה צהובה מגורדת
- מלח
דרך הכנה
- בקערה שמים קמח, מלח, ושמן וכוס מים ומתחילים ללוש. מוסיפים מים בהדרגה לפי הצורך תוך כדי לישה עד לקבלת בצק לא דביק.
- משהים את הבצק מכוסה לשעה בערך.
- מחלקים את הבצק ל10 כדורים ומשהים כעשר דקות.
- פותחים כל כדור לעלה דק בעזרת מערוך או מתיחה בידיים.
- משמנים את העלה ומניחים מעליו עלה נוסף. יוצרים כך 2 "חבילות" עלים. כל אחת של 5 עלים.
- מפוררים את הטוב טעם והפטה בקערה. מוסיפים את הגבינה לבנה והקשקבל ומתבלים במלח לפי הטעם ומערבבים היטב.
- שמים לאורך ערימת עלים פס מחצי כמות מהמלית ומגלגלים לרולדה.
- מניחים את הרולדה על תבנית התנור מצופה בנייר אפיה או בתבנית אינגליש משומנת, וחורצים עם סכין חריצים לסימון פסי הבורקס שנחתוך לאחר האפיה.
- אופים כחצי שעה בחום 180-200 מעלות. חותכים אחרי שמתקרר מעט.
הערות
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- רוטב ג'ינג'ר לסלט [אבי מ.] -
- גספצו [אבי מ.] - מרק עגבניות קר ספרדי
- כיסונים ממולאים מטוגנים [אבי מ.] - כיסונים במלית תפוחי עץ או שוקולד
- רוטב גריל מיוחד [אבי מ.] - שווה לנסות.
- לביבות חנוכה לפי הסבתא הגדולה מירושלים [גיליה] - לא דיאטטי בכלל - להפך
- עוגת גבינה קלת הכנה [אבי מ.] -
- שטרודל דובדבנים - הונגרי [aliza_325] - טעים חם או קר