עוגת גבינה לראש השנה
עוגת גבינה עם תפוחים ודבש

15 מנות
בישול ואפיה

קושי: קל הכנה
» עוגות» או קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לבצק:
- 3/4 חבילה פתי בר רגיל
- 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 1 גרידת קליפת לימון שלם
- 2 חבילות סימפוניה 5% בטעם טבעי
- 2/3 כוס דבש משובח
- 5 ביצים
- 1 כפית מי ורדים
- 1 כפית תמצית וניל משובחת
- 3 כפות מלאות קמח לבן
- 3 תפוחי גרנדסמיט חתוכים לפרוסות דקות - אפשר גם סוג אחר
- מיץ מלימון אחד וחתיכות מהלימון עצמו
- 1/3 כוס דבש
- 3 כוסות מים רותחים.
דרך הכנה
- מרתיחים את המים עם הדבש, מיץ הלימון וחתיכות לימון בסיר.
- מוסיפים את פרוסות התפוח עץ ומבשלים כ-7 דקות.
- מוציאים התפוחים מהסיר לצלחת.
- בקערת עבודה שוברים את הפתי בר לפירורים.
- מוסיפים את החמאה ואת קליפת הלימון ומערבבים היטב עד שהכל נירטב היטב.
- מסדרים שיכבת בצק בעובי 1 ס"מ לערך בתחתית תבנית האפיה.
- אופים 8 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ומוציאים מהתנור.
- מערבבים בקערת עבודה חבילה אחת של גבינה עם 2 ביצים, הדבש, מי הורדים, תמצית הוניל ו-1 כף קמח עד לקבלת בלילה חלקה.
- מוסיפים את החבילה השנייה, את שאר הביצים ואת שאר הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה.
- סידור העוגה לאפיה:
- מסדרים במעגל על הבצק את פרוסות תפוחי העץ.
- שופכים מעל את הבלילה.
- אופים בתנור שחומם ל170 מעלות כחצי שעה עד שהשוליים מעט מזהיבים והמרכז מעט רוטט, אבל לא רטוב.
- מוציאים מהתנור למשטח, מכסים במגבת ומניחים להתקרר לחלוטין.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה לפחות.
- מגישים עם כדור גלידת וניל או קצפת.
הערות
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- צמת שמרים [אבי מ.] -
- מיני עוגות לימון במלית קרם לימון [אבי מ.] - עוגות לימון אישיות.
- לימונים כבושים [אבי מ.] - כתוספת למאכלים מבושלים או לסלטים.
- קובה תפוחי אדמה [אורן בר] - קובה פוטטה
- נתחי חזה עוף בערמונים [אבי מ.] -
- בראוניז פאדג' שוקולד [אבי מ.] - להסבר על בראוניז, מרכיבים והמלצות בהכנה לחצו כאן.
- רוטב דבש ואגוזי פקאן [אבי מ.] - ליציקה על פטריות, בשר מעושן וירקות.