קיש מנגולד, גבינת רוקפור ואגוזי מלך
המתכונים של ריצ'
* צילום: ריצ' קצפת
12 מנות
30 דקות עד שעתיים
מרכיבים
לבצק:
1/2 1 כוסות (225 גרם) קמח
100 גרם חמאה מלוחה קרה חתוכה לקוביות
1/2 מיכל (100 מ"ל) בסיס להקרמה ובישול ריצ'
למילוי:
400 גרם מנגולד
50 גרם חמאה מלוחה
200 גרם גבינת רוקפור מפוררת
100 גרם גבינת פרומעז מפוררת
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
2 ביצים
1/2 מיכל (100 מ"ל) בסיס להקרמה ובישול ריצ'
2/3 כוס (100 גרם) אגוזי מלך שבורים גס
פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט
גודל/סוג תבנית: תבנית פאי 28 ס"מ
דרך הכנה
- להכנת הבסיס: במעבד מזון מערבבים יחד בפולסים את הקמח והחמאה לקבלת פירורים. מוסיפים בסיס להקרמה ובישול ריצ' ומעבדים מעט, רק עד קבלת כדור בצק. עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומצננים שעה במקרר.
- מרדדים את הבצק הקר על משטח מקומח ושוטחים על התחתית והדפנות של תבנית פאי נשלפת, בקוטר 28 ס"מ. דוקרים במזלג או מכסים ברדיד אלומיניום, צמוד לבצק.
- אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. אם מכסים ברדיד אלומיניום, מרחיקים אחרי כ-10 דקות ואופים מספר דקות, עד שהבצק הזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים כרבע שעה.
- להכנת המילוי: מרחיקים חלק מהגבעולים ואת קצות העלים ופורסים. מאדים בחמאה, מספר דקות בסיר מכוסה ומספר דקות בסיר גלוי, עד שהתרככו. מסננים. מעבירים לקערה ומוסיפים את יתר החומרים, מערבבים.
- שוטחים את המילוי בבצק האפוי ואופים כ-30 דקות, עד קבלת צבע זהוב.
הערות
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- סלט גזר פיקנטי [אבי מ.] - באדיבות קיבוצי חבל מעון, מגדלי ומשווקי גזר
- תפוחי עץ מבושלים [אבי מ.] - כתחליף לאפית התפוחים בתנור
- ריבת רימונים [אבי מ.] -
- טרפלס שוקולד חלב [אבי מ.] -
- סלט עוף חם ברוטב דבש [אבי מ.] -
- עוגת קקאו כהה קלת הכנה [אבי מ.] -
- לחם שיפון [אבי מ.] - לחם מקמח לבן וקמח שיפון.