עוגת שוקולד Grand Marnier

10 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
מרכיבים
120 גר' שוקולד מריר מובחר קצוץ
100 גר' חמאה רכה
1/2 כוס + 2 כפות סוכר
3 כפות גרידת קליפת תפוזים
3 ביצים (מס' 1)מופרדות
2 כפות ליקר Grand Marnier
1/4 כפית אבקת קרם טרטר
קורט מלח
1/2 כוס פחות כף קמח
לציפוי:
200 גר' שוקולד מריר מובחר קצוץ
2/3 כוס שמנת מתוקה
100 גר' חמאה
שוקולד מגורד
100 גר' חמאה רכה
1/2 כוס + 2 כפות סוכר
3 כפות גרידת קליפת תפוזים
3 ביצים (מס' 1)מופרדות
2 כפות ליקר Grand Marnier
1/4 כפית אבקת קרם טרטר
קורט מלח
1/2 כוס פחות כף קמח
לציפוי:
200 גר' שוקולד מריר מובחר קצוץ
2/3 כוס שמנת מתוקה
100 גר' חמאה
שוקולד מגורד
דרך הכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני, משמנים קלות תבנית 22 ומניחים נייר אפיה על התחתית, משמנים קלות את הנייר, מקמחים קלות את התבנית והנייר ומנערים את העודפים.
- ממיסים את השוקולד בסיר כפול או במיקרוגל עד להמסה מלאה, מצננים מעט.
- בקערת מיקסר מקציפים את החמאה עם 1/2 כוס סוכר וגרידת התפוז במשך 3 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת בהירה, מוסיפים את החלמונים ואת הליקר וממשיכים להקציף עוד 30 שניות עד לקבלת תערובת חלקה, מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים לקבלת תערובת חלקה.
- בקערה אחרת מקציפים את החלבונים עם קרם הטרטר והמלח עד לקבלת קצף גמיש, מוסיפים בהקצפה את 2 כפות הסוכר עוד 30 שניות עד לקבלת קצף מבריק וגמיש.
- מקפלים את הקצף לתערובת השוקולד-חלמונים, מנפים מחצית מכמות הקמח מעל ומקפלים העדינות, מקפלים את שארית הקמח עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים לתבנית ומשטחים מעט, אופים כ-25 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם מעט פירורים ומעטפת העוגה אפוי היטב.
- מצננים כ-30 דקות לפני ההוצאה מהתבנית על רשת, הופכים ומקלפים את נייר האפיה.
להכנת הציפוי:
מניחים את השוקולד בקערה, בסיר קטן מחממים את השמנת עד לפני רתיחה ויוצקים על השוקולד בקערה, מערבבים עש להמסת השוקולד, מחזירים את התערובת לסיר ומחממים על להבה נמוכה למספר שניות, מסירים ומוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
יוצקים את התערובת על מרכז העוגה ומורחים את חלקה העליון בעזרת מרית, מאפשרים לציפוי לנזול על הדפנות, מניחים לצינון ויוצקים שוב לקבלת שכבה עבה, מדביקים שוקולד מגורד בצידי העוגה, מניחים לציפוי להתקשות.
לקבלת ציפוי מבריק מכניסים את העוגה לתנור בחום בינוני ל-5 שניות בלבד! ומוציאים.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- לזניה במלית בשר [אבי מ.] -
- עוגת תפוחים במיקרוגל 8 דקות הכנה [סילביאן] - 8 דקות הכנה
- לביבות מצות [אבי מ.] - לביבות מצות, מצה ברי, עם גיוונים שונים.
- עוגת גזר [אבי מ.] - מתכון עוגת גזר מצוינת של sjarjar, עוגה קלת הכנה שניתנת לציפוי בקצפת או ציפוי גבינה.
- עוגת מוס שוקולד מריר ונוגט [אבי מ.] - את התערובת למוסים מכינים במקביל אבל בקערות נפרדות, נראה מסובך אבל זה לא כך, לקרוא את תהליך ההכנה היטב לפני תחילת העבודה.
- עוגיות שבלול וניל שוקולד [אבי מ.] - עוגיות פריכות מבצק וניל ושוקולד.
- מרק דלעת [אבי מ.] - מרק דלעת קטיפתי.