Pesto
תפריט
ש', 19 יונ 2021, 15:16
110471 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

רחת לוקום עם אגוזים ושקדים

ללא ג'לטין    

מאת: תמילושה ::: צפיות: 5294   

* האגוזים והשקדים מתחבאים בפנים
רחת לוקום עם אגוזים ושקדים
50 מנות
שעתיים ויותר
» ממתקים
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 4 כוסות סוכר (800 גרם)
  • 1 כוס קורנפלור
  • 1 כפית קרם טרטר (חשוב!!!)
  • 4 כוסות מים
  • 1 כף מיץ לימון
  • אפשרויות: מי ורדים או מי זהאר, למי שאוהב. שקדים קלוים וקצוצים, אגוזי לוז קלויים וקצוצים או אגוזים אחרים לפי הטעם
  • לציפוי:
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 3-4 כפות קורנפלור
גודל/סוג תבנית:  תבנית סיליקון לאינלגיש קייק,
דרך הכנה
  1. לשים בסיר גדול את הסוכר, מיץ הלימון ו-1.5 כוסות מים.לערבב היטב, להרתיח עד שהסוכר נמס,
  2. אחרי המסת הסוכר, להחליש את האש ולתת לסירופ להתבשל עד שמגיע לטמפרטורה של 115 מעלות צלזיוס. (או דרגת גולה רכה)
  3. כשהסירופ מוכן, לכבות ולעבור להכנת תערובת הקורנפלור.
  4. בסיר קטן יותר, לערבב את הקורנפלור וקרם הטרטר והמים (שארית הכמות- 2.5 כוסות). לחמם ולבשל כל הזמן תוך כדי טריפה במטרפה (ידנית או חשמלית)
  5. התערובת אמורה להתעבות ולהפוך למעט שקופה.
  6. כשתערובת הקורנפלור מוכנה, להוסיף אותה לסיר עם הסירופ, להדליק את האש ולערבב היטב עד ששתי התערובות מתאחדות.
  7. לבשל על אש בינונית-נמוכה כשעה. לערבב לעתים תכופות כדי למנוע מהתחתית להחרך.
  8. הצבע שאמור להתקבל בסוף הבישול הוא זהוב עמוק.
  9. לכבות את האש ולהוסיף חומרי טעם ו/או צבע מאכל.
  10. ניתן להוסיף מי ורדים או מי זהאר, למי שאוהב.  שקדים קלוים וקצוצים, אגוזי לוז קלויים וקצוצים או אגוזים אחרים לפי הטעם.
  11. לשמן תבנית סיליקון מוארכת (אם אין ניתן להשתמש בתבנית אחרת) לצקת את גוש התערובת לתבנית, ליישר ולהכניס למקרר למשך לילה. (או לפחות ל-5-6- שעות)
  12.  

  13. אחרי הקירור, להפוך את התבנית, הלוקום אמור להשתחרר בקלות.  על קרש חיתוך גדול, שאיבקנו קודם באבקת סוכר.
  14. לערבב בקערה אבקת סוכר וקורנפלור (עדיף לנפות אותם יחד).
  15. לחתוך את גוש הלוקום לרצועות ואח"כ לקוביות. בגודל של 2 -2.5 ס"מ. זה החלק המעצבן, אבל לא להתייאש - התוצאה שווה!!.
  16. צריך להשתמש בסכין ארוכה, אפשר גם להעזר בגלגלת פיצה. אפשר לטבול את מכשיר החיתוך בתערובת אבקת הסוכר, על מנת להקל על החיתוך.
  17. לשים את קוביות הלוקום (5-6 כל פעם) בתוך הקערה עם אבקת הסוכר ולגלגל היטב בתוך האבקה. להוציא לקופסה ולהמשיך עם יתר הקוביות.
  18. לאפסן בקופסה סגורה.
הערות
מעל חתיכות הלוקום שבקופסה, אפשר לשפוך את אבקת הסוכר שנותרה.
כדאי להסתכל בקישור לסרטון ביו-טיוב.
http://www.youtube.com/watch?v=BhF5_BTK-4o
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
5
תודה יקירי, אתה מקסים!
4
ראובן מ. (עורך)
קרם טרטר מגמיש את הסוכר ומונע ממנו להתקשות. מעניק חיי מדף ארוכים יותר לממתק.
תחליפים (במקרה הספציפי...»»
3
מה תפקידו של קרם הטרטר, ובמה ניתן להשתמש כתחליף?
תודה
1
ראובן מ. (עורך)
ציון 10
אחד האהובים עלי, יופי של מתכון.
רחת לוקום עם אגוזים ושקדים By , 2012-01-09T12:03:32+02:00 רחת לוקום עם אגוזים ושקדים ללא ג'לטין Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 50 Tags: none Ingredients: - 4 כוסות סוכר (800 גרם) 1 כוס קורנפלור 1 כפית קרם טרטר (חשוב!!!) 4 כוסות מים 1 כף מיץ לימון אפשרויות: מי ורדים... Instructions: לשים בסיר גדול את הסוכר, מיץ הלימון ו-1.5 כוסות מים.לערבב היטב, להרתיח עד שהסוכר נמס, אחרי המסת הסוכר, להחליש את האש ולתת לסירופ להתבשל עד שמגיע לטמפרטורה של 115 מעלות צלזי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר