עוגת שוקולד ואגוזים עשירה

10 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
מרכיבים
4 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
200 גר' שוקולד מריר טוב
200 גר' חמאה
1 כוס אגוזי לוז טחונים דק
לציפוי:
200 גר' שוקולד מריר
150 גר' חמאה
3/4 כוס סוכר
200 גר' שוקולד מריר טוב
200 גר' חמאה
1 כוס אגוזי לוז טחונים דק
לציפוי:
200 גר' שוקולד מריר
150 גר' חמאה
דרך הכנה
- ממיסים בכלי חסין אש המונח על סיר עם מים רותחים קלות את השוקולד עם החמאה, נזהרים שהמים על יגעו בתחתית הכלי. מניחים לצינון.
- מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה, מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומבריק.
- מקפלים את תערובת השוקולד לתערובת החלמונים, מוסיפים את האגוזים הטחונים בקיפול ומקפלים את קצף החלבונים.
- יוצקים לתבנית 24 משומנת ומרופדת בנייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-35-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים, לא ליבש את העוגה!
- מצננים את העוגה, מוציאים והופכים על צלחת הגשה.
- ממיסים את השוקולד והחמאה לתערובת חלקה ויוצקים על העוגה, מטים את העוגה לקבלת ציפוי אחיד.
הערות
- העוגה נמוכה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- רוטב ג'ינג'ר לסלט [אבי מ.] -
- גספצו [אבי מ.] - מרק עגבניות קר ספרדי
- כיסונים ממולאים מטוגנים [אבי מ.] - כיסונים במלית תפוחי עץ או שוקולד
- רוטב גריל מיוחד [אבי מ.] - שווה לנסות.
- לביבות חנוכה לפי הסבתא הגדולה מירושלים [גיליה] - לא דיאטטי בכלל - להפך
- עוגת גבינה קלת הכנה [אבי מ.] -
- שטרודל דובדבנים - הונגרי [aliza_325] - טעים חם או קר