עוגת השטן
מתכון של הדודה מאמריקה

12 מנות

מרכיבים
- 2 כוסות סוכר חום
- 1/2 כוס + 2 כפות חמאה רכה
- 3 ביצים מופרדות
- 2 כוסות קמח תופח
- 7 כפות קקאו לא ממותק
- כפית סודה לשתיה
- כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס מים רותחים
- גביע שמנת חמוצה
- 3 כוסות סוכר לבן
- כוס מים
- 1/4 כפית אינסטנט פודינג וניל
- 4 חלבונים
- כפית תמצית רום
- קורט מלח
דרך הכנה
- בקערה בוחשים את הקקאו עם המים הרתוחים עד שאין גושים.
- במקצף חשמלי מקציפים את החמאה עם הסוכר לתערובת בהירה ומוסיפים את החלמונים אחד אחד וממשיכים להקציף.
- מוסיפים לתערובת הקקאו את השמנת ותמצית הוניל ובוחשים היטב.
- מקציפים את החלבונים ומחלקים את הקצף לשתי התערובות תוך כדי קיפול
- מאחדים את שתי התערובות ויוצקים לשתי תבניות עגולות ואופים בחום של 180 מעלות עד שהקיסם יוצא יבש.
- פורסים באמצע כל עוגה כך שישארו 4 שכבות.
- מבשלים את הסוכר הלבן במים עד התאדות
- מקציפים לתערובת אחידה את האינסטנט פודינג, מלח, והחלבונים ומוסיפים בהדרגה את מי הסוכר ואת הרום.
- מסדרים על מגש שכבת עוגה ומורחים ב- 1/5 מהקרם ומעליה שמים עוד שכבת עוגה ומורחים שוב כך עד הסוף.
- מצפים את העוגה ביתרת הקרם
- מצננים את העוגה במקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה.
הערות
בפסח ניתן להשתמש בקמח תופח כשר לפסח
רצוי למעלה להשתמך במזלף כדי לצפות את העוגה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מטבל גבינה עם בצל מטוגן [אורן בר] -
- עוגת שוקולד ברוטב דובדבנים [אבי מ.] - עוגה שוקולד נמוכה במרקם פאדג'
- צלי בקר וירקות [אבי מ.] - צלי קוביות בשר בקר וירקות
- פלפל ממולא [רגבקוק] - תוספות
- בצלצלים מזוגגים ביין [אבי מ.] - תוספת נהדרת למנות בשר ועוף.
- סהרוני וניל צ'כים [mirich] - עוגיות חג המולד (לא רק) טבעוני
- עוגיות שקדים Amaretti [אבי מ.] - עוגיות שקדים איטלקיות.