פטריות פורטבלו מוקפצות עם גרגירי חומוס
תוספת נהדרת לכל שולחן
6 מנות
מוקפץ
דל כולסטרול
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
הפטריות מהוות מקור מצוין למינרלים וויטמינים רבים, בעודן דלות קלוריות ומלאות מים.
ב-100 גרם פטריות שמפניון טריות לבנות ניתן למצוא ויטמינים מקבוצת B - ריבופלאבין, ניאצין וחומצה פנטוטנית (בסך של כ-19% מהצריכה היומית המומלצת).
ב-100 גרם פטריות שמפניון טריות לבנות ניתן למצוא ויטמינים מקבוצת B - ריבופלאבין, ניאצין וחומצה פנטוטנית (בסך של כ-19% מהצריכה היומית המומלצת).
- 2 חבילות פטריות פורטבלו חתוכות לרבעים
- 1 בצל גדול קלוף, חתוך לחצי וכל חצי לרצועות
- 1 קופסת שימורי חומוס בינוני או גדול ללא הנוזלים
- מלח לפי הטעם
- 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס טרי
- 1 כפית שטוחה גריל עוף
- 1 צרור קטן כוסברה קצוץ דק - לא חובה
- 5-6 כפות שמן זית
דרך הכנה
- מחממים בווק גדול או מחבת גדולה שמן זית על אש גדולה.
- מוסיפים את הבצל ומקפיצים כ-5-6 דקות.
- מוסיפים את הפטריות ואת גרגירי החומוס, מערבבים היטב וממשיכים להקפיץ כ-5-6 דקות תוך כדי עירבוב מדי פעם.
- מוסיפים את כל התבלינים למעט הכוסברה, מערבבים היטב וממשיכים להקפיץ עוד כדקה.
- מכבים את האש. מוסיפים את הכוסברה, מערבבים היטב ומגישים מיד.
הערות
ניתן להחליף את הפטריות פורטבלו בפטריות שמפניון או כל סוג אחר (טרי ולא מקופסה). ניתן להוסיף גמבה חתוכה לפרוסות בסוף לטעמים מתוקים מעט ופלפל חריף לאוהבי הפיקנטיות.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תירס [אבי מ.] -
- עוגיות שומשום [אבי מ.] - עוגיות שומשום פריכות.
- עוגת סולת [לינואל] -
- פראצל - כעכים רכים [אבי מ.] - גירסה רכה של הבייגל.
- בלינצ'ס ללא ביצים [חלולה] -
- מוס תותים [אבי מ.] -
- עוף ברוטב דבש פיקנטי [אבי מ.] -