Pesto
תפריט
א', 26 ינו 2025, 12:59
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פטריות פורטבלו מוקפצות עם גרגירי חומוס

תוספת נהדרת לכל שולחן    
מאת: tommf ::: צפיות: 7873   

פטריות פורטבלו מוקפצות עם גרגירי חומוס
6 מנות
מוקפץ
דל כולסטרול
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
הפטריות מהוות מקור מצוין למינרלים וויטמינים רבים, בעודן דלות קלוריות ומלאות מים.
ב-100 גרם פטריות שמפניון טריות לבנות ניתן למצוא ויטמינים מקבוצת B - ריבופלאבין, ניאצין וחומצה פנטוטנית (בסך של כ-19% מהצריכה היומית המומלצת).
  • 2 חבילות פטריות פורטבלו חתוכות לרבעים
  • 1 בצל גדול קלוף, חתוך לחצי וכל חצי לרצועות
  • 1 קופסת שימורי חומוס בינוני או גדול ללא הנוזלים
  • מלח לפי הטעם
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס טרי
  • 1 כפית שטוחה גריל עוף
  • 1 צרור קטן כוסברה קצוץ דק - לא חובה
  • 5-6 כפות שמן זית

דרך הכנה
  1. מחממים בווק גדול או מחבת גדולה שמן זית על אש גדולה.
  2. מוסיפים את הבצל ומקפיצים כ-5-6 דקות.
  3. מוסיפים את הפטריות ואת גרגירי החומוס, מערבבים היטב וממשיכים להקפיץ כ-5-6 דקות תוך כדי עירבוב מדי פעם.
  4. מוסיפים את כל התבלינים למעט הכוסברה, מערבבים היטב וממשיכים להקפיץ עוד כדקה.
  5. מכבים את האש. מוסיפים את הכוסברה, מערבבים היטב ומגישים מיד.

הערות
ניתן להחליף את הפטריות פורטבלו בפטריות שמפניון או כל סוג אחר (טרי ולא מקופסה). ניתן להוסיף גמבה חתוכה לפרוסות בסוף לטעמים מתוקים מעט ופלפל חריף לאוהבי הפיקנטיות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
2
tommf (מקצוענ/ית)
אבקת תבלין הנקראית גריל עוף. ניתן להשיג אותה בכל חנות מכולת או רשת מזון. מאוד טעימה וטבעית.
1
מה זה גריל עוף? תחליף?
פטריות פורטבלו מוקפצות עם גרגירי חומוס By , 2012-06-09T14:54:15+03:00 פטריות פורטבלו מוקפצות עם גרגירי חומוס תוספת נהדרת לכל שולחן Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 6 Tags: none Ingredients: - הפטריות מהוות מקור מצוין למינרלים וויטמינים רבים, בעודן דלות קלוריות ומלאות מים. ב-100 גרם פטריות שמפניון טריות לבנות ניתן למצוא ויטמינים מקבוצת B - ריבופלאבין, ניאצין ו... Instructions: מחממים בווק גדול או מחבת גדולה שמן זית על אש גדולה. מוסיפים את הבצל ומקפיצים כ-5-6 דקות. מוסיפים את הפטריות ואת גרגירי החומוס, מערבבים היטב וממשיכים להקפיץ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר