Pesto
תפריט
ד', 29 ינו 2020, 05:10
110438 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

אורז מלא עם כרוב וירקות שורש

קל הכנה, בריא וטעים במיוחד    

מאת: פסקל ::: צפיות: 2686   

אורז מלא עם כרוב וירקות שורש
8 מנות
30 דקות עד שעתיים
 
מרכיבים
  • 2 כוסות אורז מלא
  • מים להשריית האורז
  • 2 כוסות מים רותחים לבישול
  • בצל בינוני קצוץ דק
  • כרוב לבן קטן עד בינוני
  • 4-6 גזרים
  • שורש סלרי
  • שורש פטרוזיליה
  • שורש ג'ינג'ר- חתיכה קטנה
  • עשבי תיבול מכל סוג שאוהבים (לא הכרחי)
  • 3 שיני שום קצוצות (לא הכרחי)
  • 1 + 1/4 כף מלח
  • כף שמן לאידוי
  • 2 כפות שמן לבישול
גודל/סוג תבנית: סיר בינוני עם מכסה
דרך הכנה
  1. שוטפים את האורז המלא ומשרים למשך מספר שעות.
  2. חותכים את הכרוב לרצועות דקות מאוד (אפשר לפרוס במעבד מזון).
  3. מרסקים במעבד מזון על הפומפיה הדקה את הגזרים, שורש הסלרי ושורש הפטרוזיליה.
  4. מרסקים על פומפיה דקה את שורש הג'ינג'ר.
  5. אם משתמשים בעשבי תיבול- קוצצים דק.
  6. מאדים בסיר עם כף שמן את הבצל הקצוץ עד לשקיפות.
  7. מוסיפים לסיר  תוך כדי בישול את רצועות הכרוב, את ירקות השורש המרוסקים ואת עשבי התיבול הקצוצים, מערבבים ומאדים במשך מספר דקות עד לריכוך בינוני.
  8. מוסיפים את השום ומערבבים.
  9. מסננים את האורז היטב , מוסיפים לסיר ומערבבים.
  10. מוסיפים את המים הרותחים, את המלח ואת השמן, מערבבים, סוגרים את הסיר במכסה ומביאים לרתיחה.
  11. עם הרתיחה מעבירים את הסיר ללהבה קטנה ומבשלים במשך 40 דקות.
  12. בגמר הבישול מכבים את האש ולא פותחים את הסיר במשך 15 דקות.
אין תגובות עדיין
אורז מלא עם כרוב וירקות שורש By , 2012-07-24T15:39:06+03:00 אורז מלא עם כרוב וירקות שורש קל הכנה, בריא וטעים במיוחד Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 8 Tags: none Ingredients: - 2 כוסות אורז מלא מים להשריית האורז 2 כוסות מים רותחים לבישול בצל בינוני קצוץ דק כרוב לבן קטן עד בינוני 4-6 גזר... Instructions: שוטפים את האורז המלא ומשרים למשך מספר שעות. חותכים את הכרוב לרצועות דקות מאוד (אפשר לפרוס במעבד מזון). מרסקים במעבד...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
  • סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
  • לחם בקלות - חלק ב' [הדרכה] - בהמשך לסדרה על הכנת לחמים, נדבר על אפשרויות שונות בהכנת המרקם, על הגימור וכמויות....
הנצפים ביותר