Pesto
תפריט
ו', 03 יול 2020, 13:31
110454 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שוקולד כהה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8716   

עוגת שוקולד כהה
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
3/4 כוס אבקת קקאו
1/2 כוס מים רותחים
200 גר' מרגרינה רכה.
1/4 2 כוסות סוכר
4 ביצים
1/4 2 כוסות קמח רגיל
2 כפיות תמצית וניל
2 כפיות אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1 כוס שמנת חמוצה
דרך הכנה
  1. לבחוש היטב את הקקאו והמים בקערה קטנה עד להמסה, להניח בצד.
  2. להקציף היטב את המרגרינה והסוכר עד לקבלת קרם בהיר להוסיף תוך כדי הקצפה את הביצים אחת אחר השניה ולהוסיף את הוניל.
  3. מוסיפים את תערובת הקקאו תוך בחישה איטית.
  4. מנפים יחד את קמח, הסודה לשתייה, אבקת אפיה והמלח ומוסיפים לקערת המערבל תוך כדי ערבוב איטי, לסירוגין עם השמנת.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית קפיצית מס 26 משומנת ומקומחת אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-60 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש, להוציא, לצנן כ-10 דקות,
  6. לשחרר מהתבנית ולהניח לצינון מלא.

    קרם לציפוי:
    200 גר' שוקולד מריר
    5 כפות שמנת מתוקה

    להמיס יחד היטב, ולצקת על העוגה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
7
ציון 10
יצא מעולה. בפעם הבאה אוסיף קרם שוקולד באמצע, כי היא יצאה גבוהה מאוד :-)
6
ראובן מ. (עורך)
אפשר. לוח ההמרות כעזרה נוספת.
5
אפשר חמאה במקום מרגרינה?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
במתכונים שבהם חומר חומצי משמשת הסודה לשתיה לסתירת החומציות ותוך כדי כך כחומר מתפיח כי ללא חומר חומצי...»»
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שלום נונה.
ההבדל הוא בסוג הקקאו, לעוגה כהה כדאי להשתמש בקקאו "הולנדי" ולא בקקאו הרגיל,...»»
1
ציון 10
העוגה מאוד טעימה ורכה מתכון מאוד מוצלח, העוגה יצאה לי בצבע חום שוקולדי רגיל , איך אני אופה עוגת שוקולד...»»
עוגת שוקולד כהה By , 2005-03-29T05:18:38+02:00 עוגת שוקולד כהה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 3/4 כוס אבקת קקאו1/2 כוס מים רותחים200 גר' מרגרינה רכה.1/4 2 כוסות סוכר4 ביצים1/4 2 כוסות קמח רגיל2 כפיות תמצית וניל2 כפיות אבקת סודה לשתייה1/2 כפית אבקת אפיה1/2 כפ... Instructions: לבחוש היטב את הקקאו והמים בקערה קטנה עד להמסה, להניח בצד. להקציף היטב את המרגרינה והסוכר עד לקבלת קרם בהיר להוסיף תוך כדי הקצפה את הביצים אחת אחר השניה ולהוסיף את הוניל. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר