טארט אגסים עם קצפת ואלכוהול
קינוחים לראש השנה- המתכונים של ריצ'


מרכיבים
לקלתית:
- 1 כוס (150 גרם) קמח
- 100 גרם חמאה מלוחה קרה חתוכה לקוביות
- 1/4 כוס (60 מ''ל) קצפת ריצ'
- 6 אגסים קלופים, עם הגבעול
- 1 בקבוק יין אדום
- 1/3 כוס ליקר פירות
- 1 כוכב אניס
- 3 מסמרי ציפורן
- קליפה מגוררת מתפוז אחד
- 2 כפות סוכר
- 2 ביצים
- 1/4 כוס (60 גרם) סוכר
- 1/3 כוס (50 גרם) קמח
- 4 כפות שקדים טחונים
- 2/3 מיכל (150 מ"ל) קצפת ריצ'
- 4 כפות מרוטב בישול האגסים
- 1 כף ליקר פירות
- אבקת סוכר
דרך הכנה
- להכנת הקלתית, מפוררים את קוביות החמאה לתוך הקמח, מוסיפים את הקצפת ולשים לבצק. עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומצננים חצי שעה במקרר.
- שוטחים את הבצק בין שני ניירות פרגמנט לעיגול בקוטר 30 ס"מ. מסירים את הנייר העליון והופכים לתוך תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ ובגובה 4 ס"מ, מהדקים לשוליים. מחוררים במזלג.
- אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 190 מעלות, עד שהבצק זהוב. מוציאים מהתנור ומצננים.
- להכנת האגסים, מרתיחים את היין עם התבלינים והסוכר, מנמיכים מעט את האש ומבשלים כ-5 דקות.
- מרחיקים לאגסים את הקצה המעוגל התחתון ומעמידים אותם בסיר, בקליפה, כשהגבעול למעלה. מבשלים כ-20 דקות, עד שהאגסים התרככו, אך שומרים על צורתם. מוציאים בעדינות מהנוזלים ומצננים. ממשיכים לבשל את הרוטב עד שהצטמצם לחצי.
- להכנת המילוי, טורפים היטב את הביצים והסוכר. מוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים ומערבבים. מוסיפים את הקצפת, רוטב הבישול והליקר.
- חוצים את האגסים, כך שהגבעול נותר על חצי אחד, מרחיקים את הגרעינים. מעמידים את חצאי האגסים על הבצק האפוי, יוצקים מסביב את המילוי.
- אופים 30-25 דקות בחום בינוני, 180 מעלות, עד שהמילוי הזהיב. מוציאים מהתנור ובוזקים מעל אבקת סוכר. ממתינים מעט ומגישים חם.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- טראפל בראוניס [אבי מ.] -
- כרוב אדום חמוץ מתוק [אבי מ.] -
- עוגת שכבות מוס- ללקק את האצבעות [tatuchy] - עוגה מדהימה, מס' שכבות לבחירתכם, הילדים מתים עלייה
- קרוקטים תפוחי אדמה [דוד משה] - באדיבות "דוד משה" - יצרני תפו"א מחבל מעון
- עוגת מוס תות שדה [אבי מ.] -
- כדורי שוקולד קוקוס ודבש [אבי מ.] -
- קיש תרד ועגבניות מיובשות [אבי מ.] - קיש ללא תחתית בצק