עוגת פבלובה

10 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לתחתית המרנג:
6 חלבונים
1/4 1 כוס סוכר
1/3 כפית קרם טרטר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
3 כפות ריבה מישמש
למילוי:
3 מיכלי שמנת מתוקה
6 כפות סוכר
2 סלסלות תות שדה
4 יחידות קיווי
6 חלבונים
1/4 1 כוס סוכר
1/3 כפית קרם טרטר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
3 כפות ריבה מישמש
למילוי:
3 מיכלי שמנת מתוקה
6 כפות סוכר
2 סלסלות תות שדה
4 יחידות קיווי
דרך הכנה
- מקציפים את החלבונים עם קרם הטרטר וקורט מלח במהירות גבוהה עד להתחלת קבלת קצף, מוסיפים את הוניל ואת הסוכר תוך כדי הקצפה, מעט בכל פעם עד הבלעת כל כמות הסוכר, ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף קשה ומבריק.
- מסמנים עיגול בקוטר 24 ס"מ על נייר אפיה ומזלפים או מורחים את הקצף בגובה אחיד ככל שאפשר על כל שטח העיגול.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 100 מעלות כשעתיים.
- משאירים לצינון בתנור. אם אפשר, יש להשאיר את התחתית בתנור בחום 100 מעלות עם דלת פתוחה כ-1 ס"מ למשך לילה שלם לקבלת מרנג יבש ככל שאפשר.
- מחממים את הריבה עד להמסה על להבה נמוכה או במיקרוגל.
- מורחים עם מברשת את המרנג ומניחים לריבה להתקשות חזרה. שכבת הריבה תמנע את הרטבת המרנג.
- מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצפת יציבה ומורחים על תחתית המרנג בצורה אחידה.
- שוטפים את התותים היטב ומיבשים, פורסים כל תות לשלוש פרוסות, קולפים את הקיווי ופורסים לטבעות של 1/2 ס"מ.
- מניחים את התות ואת הקיווי בצורה דקורטיבית על הקצפת.
- מאחסנים במקרר.
הערות
- העוגה אינה נשמרת היטב, יש לצרוך בתוך יום!.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- רוטב ג'ינג'ר לסלט [אבי מ.] -
- גספצו [אבי מ.] - מרק עגבניות קר ספרדי
- כיסונים ממולאים מטוגנים [אבי מ.] - כיסונים במלית תפוחי עץ או שוקולד
- רוטב גריל מיוחד [אבי מ.] - שווה לנסות.
- לביבות חנוכה לפי הסבתא הגדולה מירושלים [גיליה] - לא דיאטטי בכלל - להפך
- עוגת גבינה קלת הכנה [אבי מ.] -
- שטרודל דובדבנים - הונגרי [aliza_325] - טעים חם או קר