Pesto
תפריט
א', 26 ינו 2025, 14:15
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת היער השחור

   
מאת: אבי מ. ::: צפיות: 23314   

* תמונה להמחשה
עוגת היער השחור
10 מנות
אפיה משולב
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 6.9
[12 מדרגים]
 
מרכיבים
לעוגה:
  • 6 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • כפית תמצית רום
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 3 כפות קקאו
  • 1 כף שמן

לסירופ:
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3/4 כוס מים
  • 1/4 כוס ברנדי דובדבנים

לקרם:
  • 2 שקיות שמנת מתוקה (500 מיל')
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 2 כוסות דובדבנים משומרים מגולענים מסוננים
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-180°, משמנים תבנית 26 ומניחים נייר אפיה בתחתית.
  2. מנפים את הקקאו הקמח ואבקת האפיה לקערה, מניחים בצד.
  3. מקציפים את הביצים עם הסוכר לקצף בהיר ויציב כ-5 דקות, מוסיפים את תערובת הקמח בקיפול לקציפת הביצים, מקפלים את הרום והשמן פנימה ויוצקים לתבנית.
  4. אופים כ-40 דקות או עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם יוצא יבש, מוציאים ומצננים.
  5. לסירופ: מבשלים את הסוכר והמים כ-5 דקות, מצננים ומוסיפים את הברנדי.
  6. לקרם: מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה.
  7. הרכבת העוגה - חוצים את העוגה לשלוש שכבות, מניחים שכבה ראשונה ומטפטפים עליה סירופ סוכר, מצפים בשכבת קצפת ומפזרים מעל דובדבנים.
  8. חוזרים על הפעולה שוב בשכבה נוספת ומניחים שכבה אחרונה מעל.
  9. מצפים את העוגה מכל צדדיה בקצפת ומעטרים מעל בדובדבנים ומעט שוקולד מגורד גס.
  10. מאחסנים במקרר.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
42
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
41
ציון 10
אני כבר לא זוכר בדיוק מתי זה היה(בתחילת העמוד)אבל מאז שהכנתי אותה לחברה שלי(היום אישתי) כל יומולדת היא...»»
39
ציון 1
אני אופה המון! בחיים לא הייתה לי כזו נפילה .
מתכון על הפנים . נקודה.
38
לפי דעתי, יש צורך להפריד את הביצים ולהקציף בנפרד על מנת שיהיה נפח...(לא לכולם יש מיקסר מקצועי)
כמו...»»
36
ראובן מ. (עורך)
ומה רשום בסעיף 2 אם לא זה?
35
למה לא כתוב שצריך להוסיף את הקקאו וא.א?
34
ציון 9
ביום חמישי אחרון הכנתי את העוגה היא יצאה מדהימה כמו כן אפשר להכין אותה במיקרוגל היא יצאה סוף הדרך.לא...»»
33
ציון 1
מתכון נוראי...
העוגה יוצאת אכן נמוכה ושרופה. ממש אי אפשר לחתוך אותה לשלושה חלקים. כל השאר כמובן...»»
32
ציון 1
ניסיתי להכין את העוגה והיא יצאה נמוכה ושרופה מתכון מאכזב כי בתמונה העוגה נראית ממש טוב חבל מאוד
31
איריס, אני הכנתי בתבנית חד פעמית אלומינים גדולה נראה לי בקוטר 28, ויצא גבוה ויפה מאוד
30
אני רוצה להכין את העוגה אבל יש לי רק תבנית 28 מה לעשות?דבר שני האם להשתמש בביצים מס' 1?
28
ציון 1
העוגה לא הצליחה לי, היא יצאה דקה ביותר וקשה. מה לדעתכם היתה הבעיה? (פעלתי לפי ההוראות)
שאלה נוספת...»»
27
ראובן מ. (עורך)
ביצה מס'1 היא 65 גרם, ביצה מס'2 בין 55 ל-60 גרם, יש לחשב בהתאם. לא מדויק כל כך.
26
האם אפשר להשתמש בביצים מס' 2 באותו מספר או להגדיל ל-7 ביצים?
25
ראיתי במתכון אחר שצריך לחכות לפחות שעתיים לפני חיתוך העוגה.
מה המלצתכם?
24
ראובן מ. (עורך)
אפשר עם סכין ארוכה בצורה סיבובית פנימה, או באמצעות חוט דיג או דנטלי מלופף על האצבעות בגובה שווה בכל יד...»»
23
מהי הדרך הטובה ביותר לחתוך את העוגה ל- 3?
כמה זמן צריך לחכות לפני שחותכים את העוגה ל- 3?
22
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא רצוי מכיוון שליציקת שוקולד כציפוי יש צורך להכין את העוגה לציפוי ולהחליק אותה, כאן יש שכבות עוגה גלויות.
21
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא רצוי מכיוון שליציקת שוקולד כציפוי יש צורך להכין את העוגה לציפוי ולהחליק אותה, כאן יש שכבות עוגה גלויות.
20
שלום
רציתי לשאול אם אפשר לציפוי העוגה במקום לשים קרם לשים שוקולד לציפוי כל העוגה
16
אז למה קונדיטורית שמו לוקחים 150 שח על עוגה כזאת ....
15
ציון 10
אבי שלום, טוב עשיתי היום את העוגה ליום הולדת של הבת שלי, חבל על הזמן העוגה קלילה וכל כך טעימה שלא נשאר...»»
14
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מענין, לא ראיתי כאלו, אם כך צריך 10 ביצים מהסוג הזה.
13
בוקר טוב ביצים מס 5 זה ביצים קטנות, הגודל שלהן בערך 2/3 מביצה מס 1
12
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מה זה ביצים מס' 5?
11
אבי ערב טוב
בקשר לביצים אני אוהבת ויש לי בבית ביצים מס 5 איזה המרה אני אעשה כנגד 6 ביצים? תודה
10
ציון 10
עוגה קשה אך מעולה!
שווה את המאמץ!
פשוט מדהימה
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט.
8
אפשר להחליף את ברנדי דובדבנים בליקר דובדבנים או בברנדי מסוג אחר?, תודה
7
העוגה טעימה מאוד מאוד עשיתי לבעלי ליום ההולדת לא נישאר כלום
6
תודה!
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בשקית אבקת אפיה 10 גר', בכפית מידה 3 גר'.
4
ועוד שאלה בבקשה...
האם 6 ביצים לא מספיקות להתפחת העוגה? האם 6 ביצים + שקית אבקת אפיה זה לא יותר מידי?
ושוב תודה :-)
3
כמה גרם/כפיות יש בשקית אבקת אפיה?
תודה מראש
אפרת
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא, הביצים מוקצפות שלמות.
1
לא צריך להפריד את הביצים בעוגה הזאת?
עוגת היער השחור By , 2005-03-27T01:17:44+02:00 עוגת היער השחור Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 10 Tags: none Ingredients: - לעוגה: 6 ביצים 1 כוס סוכר כפית תמצית רום 1 כוס קמח 1 כפית אבקת אפיה 3 כפות קקאו ... Instructions: מחממים את התנור ל-180°, משמנים תבנית 26 ומניחים נייר אפיה בתחתית. מנפים את הקקאו הקמח ואבקת האפיה לקערה, מניחים בצד. מקציפים את הביצים עם הסוכר לקצף בה...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר