Pesto
תפריט
ש', 06 מרץ 2021, 06:57
110466 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת פרג, קרם וציפוי שוקולד

לאוהבי הפרג- במיוחד ליום הולדת!    

מאת: תמילושה ::: צפיות: 4543   

עוגת פרג, קרם וציפוי שוקולד
30 מנות
30 דקות ופחות
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 5 ביצים
  • 2 כוסות סוכר- אחת לחלבונים, אחת לחלמונים
  • 1 כוס קפה חזק או גביע יוגורט או שמנת חמוצה
  • 1-11/2 כוסות פרג טחון טרי
  • 1 כוס שמן
  • 3 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1/4 כפית סודה לשתיה
  • 2 כפות ברנדי
 
למילוי:
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
4 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל או טעם אחר (שוקו, קרמל)

לציפוי:
1/2 כוס סוכר
2 כפות קקאו איכותי
3-4 כפות מים.
50 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר.
גודל/סוג תבנית: תבנית 26 או תבנית מרובעת 33X29

דרך הכנה
  1. מפרידים את הביצים
  2. מקציפים בנפרד את החלבונים עם כוס סוכר. מתחילים להקציף את החלבונים ואז מוסיפים בהדרגה את הסוכר. עד שנוצר קצף יפה ומבריק אך לא יבש מדי.
  3. מקציפים את החלמונים עם כוס הסוכר עד שמתקבל קרם קצפי בצבע צהוב בהיר. מוסיפים בהדרגה את כוס השמן, ואת 2 כפות הברנדי.
  4. מערבבים את הקמח, אבקת האפיה, הסודה לשתיה, והפרג.
  5. אל קציפת החלמונים (הצהובים) מוסיפים בערבוב, לא בהקצפה, לסירוגין את תערובת הקמח והנוזלים (הקפה או היוגורט) עד שהתערובת אחידה.
  6. מקפלים פנימה את קצף החלבונים.
  7. יוצקים לתבנית משומנת ואופים כ-1/2 שעה
  8. אחרי האפיה, לצנן ולחצות לשניים, או לאפות בשתי תבניות זהות.
  9. להכין קרם מחומרי המילוי
  10. למרוח את הקרם  בין שתי השכבות.
  11. להכין את הציפוי : לערבב בסיר קטן על האש, עד שהכל נמס. לצנן מספר דקות ולמרוח על פני העוגה.
חום תנור: 160 מעלות
הערות
כדי ליצור שתי שכבות יפות ואחידות, עדיף לאפות בשתי תבניות (זהות- כמובן) ואז, גם משך האפיה קצר יותר וגם פשוט וקל למרוח את המילוי.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
עוגת פרג, קרם וציפוי שוקולד By , 2012-11-22T11:08:44+02:00 עוגת פרג, קרם וציפוי שוקולד לאוהבי הפרג- במיוחד ליום הולדת! Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 30 Tags: none Ingredients: - 5 ביצים 2 כוסות סוכר- אחת לחלבונים, אחת לחלמונים 1 כוס קפה חזק או גביע יוגורט או שמנת חמוצה 1-11/2 כ... Instructions: מפרידים את הביצים מקציפים בנפרד את החלבונים עם כוס סוכר. מתחילים להקציף את החלבונים ואז מוסיפים בהדרגה את הסוכר. עד שנוצר קצף יפה ומבריק אך לא יבש מדי. מקצ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר