Pesto
תפריט
ה', 23 ינו 2020, 12:42
110438 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק שורשים חורפי

כמה קל כמה טעים ובריא    

מאת: tommf ::: צפיות: 8140   

מרק שורשים חורפי
8 מנות
בישול
בריאות
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1 בצל גדול חתוך לרצועות
  • 3 שיני שום חתוכות לפרוסות
  • 1 שורש סלרי גדול קלוף וחתוך לקוביות
  • 3 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 חתיכת דלעת בינונית או דלורית בינונית קלופה וחתוכה לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 קישואים גדולים חתוכים לקוביות
  • צרור קטן פטרוזיליה קצוץ דק
  • 2 ליטר מרק עוף צח   או   2 ליטר מים ואבקת מרק עוף לפי הטעם
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כפית גריל עוף
  • 1/4 כוס שמן זית מובחר
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה - לא חובה
  • סיר גדול
דרך הכנה
  1. מחממים את השמן בסיר הגדול ומאדים את הבצל עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את השום, מערבבים וממשיכים לאדות עוד כ-4 דקות.
  3. מוסיפים את כל הירקות, מערבבים היטב וממשיכים לאדות עוד כ-10 דקות תוך כדי עירבוב מדי כמה דקות.
  4. מוסיפים את המרק עוף או המים. הנוזלים צריכים לכסות את הירקות בגובה של 3 ס"מ לערך מעליהם. יש להוסיף מרק/מים אם זה לא כך.
  5. מרתיחים הכל, מורידים האש לבינונית-קטנה ומבשלים  עם מיכסה עד להתרככות כל הירקות.
  6. סוגרים האש וטוחנים הכל עם בלנדר יד עד לקבלת מרק חלק.
  7. אם המרק סמיך מדי, ניתן להוסיף מים או מרק עוף.
  8. מתקנים תיבול עם פלפל שחור גרוס טרי ומלח לפי הטעם
  9. ניתן להוסיף את השמנת למרק מוקרם - לא חובה
  10. מגישים עם קרוטונים או שקדי מרק.
הערות
ללא השמנת זהו מרק בריאות טעים ונפלא.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
2
tommf (מקצוענ/ית)
הי ראובן. נשמע מענין. אנסה בפעם הבאה. אגב, כמה זה מעט?
1
ראובן מ. (עורך)
ציון 10
הוספתי מעט שורש כורכום טרי (ובלי שמנת). יצא מרק מחמם את הנשמה.
מרק שורשים חורפי By , 2013-02-09T12:58:53+02:00 מרק שורשים חורפי כמה קל כמה טעים ובריא Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 8 Tags: none Ingredients: - 1 בצל גדול חתוך לרצועות 3 שיני שום חתוכות לפרוסות 1 שורש סלרי גדול קלוף וחתוך לקוביות 3 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לקוביות ... Instructions: מחממים את השמן בסיר הגדול ומאדים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום, מערבבים וממשיכים לאדות עוד כ-4 דקות. מוסיפים את כל הירקות, מערבבים היטב וממשיכים ל...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
  • סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
  • לחם בקלות - חלק ב' [הדרכה] - בהמשך לסדרה על הכנת לחמים, נדבר על אפשרויות שונות בהכנת המרקם, על הגימור וכמויות....
הנצפים ביותר