פאי פרג

15 מנות

ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 2 כוסות קמח
- 2/3 מחמאה
- 5 כפות מים קרים
- 100 גר' פרג טחון
- 50 גר' חמאה
- קליפת לימון מגוררת
- 2 כפות דבש
- כוס צימוקים
- 1/2 כוס יין אדום
- 1/2 כוס אגוזים טחונים
דרך הכנה
- מנפים את הקמח ומוסיפים את המרגרינה עד ליצירת תערובת פירורים מוסיפים את המים ולשים עד ליצירת בצק אחיד יוצרים כדור ועוטפים בניילון נצמד ושמים לשעה במקרר.
- על אש קטנה מערבבים את הפרג, החמאה, קליפת הלימון, הדבש והצימוקים והיין ומבשלים תוך כדי בחישה כ-5 דקות.
- מוסיפים את האגוזים לתערובת ובוחשים היטב.
- מוציאים את הבצק וחוצים אותו ל-2 חלקים מרדדים חלק אחד ומשטחים אותו בתבנית .
- מורחים את תערובת הפרג על הבצק שבתבנית.
- לוקחים את כדור הבצק השני מרדדים וחותכים לרצועות אותן שמים על תערובת הפרג בצורת שתי וערב.
- אופים בחום של 180 מעלות כ- 40 דק' עד שהבצק משחים.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- מרק יוגורט עם נענע (קווקזי) [zippo22] -
- סלט חלומי פטריות [lililev] -
- לביבות תרד [אבי מ.] -
- חזה עוף על מצע ירקות במרינדה [אבי מ.] -
- מאפה ברוקולי בתבניות אישיות [אבי מ.] -
- מרק בטטות ותפוחי אדמה [אבי מ.] -
- גולש בורגניון [אבי מ.] - גולש בשר בקר בסיגנון צרפתי.