עוגת מוס לימון

10 מנות
הכנה וקירור

קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
7
[1 מדרגים]
מרכיבים
1 שקית ג'לטין (14 גר')
1/2 כוס מים
2 כפות ליקר תפוזים
4 ביצים מופרדות
1/4 כפית מלח
1 קופסה מיץ לימון קפוא, מופשר (פריגת)
1/2 כוס סוכר
1 כוס שמנת מתוקה
1 שכבה עוגת ספוג
ליקר תפוזים
1/2 כוס מים
2 כפות ליקר תפוזים
4 ביצים מופרדות
1/4 כפית מלח
1 קופסה מיץ לימון קפוא, מופשר (פריגת)
1/2 כוס סוכר
1 כוס שמנת מתוקה
1 שכבה עוגת ספוג
ליקר תפוזים
דרך הכנה
- מרפדים תבנית 26 בשכבת עוגת בספוג ומטייבים אותה במעט ליקר.
- מרככים את הג'לטין ב-1/2 בכוס מים, מוסיפים את 2 כפות ליקר התפוזים ומעבירים לסיר כפול על אדים, מערבבים בחימום עד להמסה מוחלטת של הג'לטין.
- מוסיפים לתערובת את החלמונים עם המלח ומערבבים, מקציפים עד שהתערובת מתעבה, כ-5-3 דקות.
- מסירים מהאש ומעבירים לקערה גדולה, מצננים כ-5 דקות.
- מוסיפים את מיץ הלימון המופשר, מערבבים היטב ומניחים במקרר עד שהתערובת מגיעה לסמיכות פודינג. מערבבים מדי פעם כדי לקבל תערובת אחידה.
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
- בקערה נוספת מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
- מוציאים את תערובת הלימון מהמקרר ומקציפים קלות למניעת גושים.
- מקפלים את קצף החלבונים בעדינות לתערובת ולאחר מכן את הקצפת.
- יוצקים לתבנית על תחתית הספוג.
- מכניסים למקרר לפחות ל-4 שעות. מקשטים בפלחי לימון דקים מאד או בכל פרי אחר או בקצפת.
הערות
- ניתן להניח בתחתית העוגה בישקוטים טבולים במעט חלב כתחליף לשכבת הספוג.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- עוגת גבינה ריבת חלב [אבי מ.] - עוגת גבינה אפויה.
- מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס
- אנטריקוט בתנור [tommf] - מאוד קל וטעמים משגעים
- קינוח מוס שלושה שוקולדים [אבי מ.] - להגשה בגביעי קינוח
- רוגלאך מבצק שמרים-עלים [אבי מ.] - בצק שמרים כרוך/פלונדר/שמרים עלים, בצק הרוגלאך האוורירי והעשיר ביותר
- עוגת שמרים ללא מרגרינה [אורן בר] - גרסה בריאותית לעוגת שמרים עם קיפול מיוחד
- חטיפי תפוחי אדמה אפויים [אבי מ.] - חטיפי תפוח אדמה אפויים בתוספת רוטב גבינה.