mango pickle
ירקות מוחמצים
* תמונה להמחשה By Shagil Kannur , via Wikimedia Commons


מרכיבים
- 3 מנגו רך
- 4 ס"מ זנגוויל
- 5-6 פלפל חריף קצוץ
- 0.5-1 כפית פפריקה חריפה
- 2-3 ראשי שום קצוץ
- 0.5-3/4 ספל שמן
- 3/4 ספל חומץ
- 0.5-3/4 כפית גרעיני חרדל
- 0.5-3/4 כפית גרעיני חילבה
- מלח וסוכר לפי הטעם
דרך הכנה
- חתוך את המנגו עם הקליפה (ניתן גם ללא קליפה) לחתיכות קטנות
- חמם שמן וכאשר השמן מבעבע הוסף את גרעיני החרדל
- טגן עד שהגרעינים יתחילו להתפוצץ
- הוסף את גרעיני החילבה וטגן מספר שניות
- הוסף פלפל קצוץ שום וזנגוויל וטגן עד להזהבה של השום
- הוסף פפריקה וטגן למשך דקה.
- הוסף את המנגו ובשל 2-3 דקות (אם המנגו עם קליפה בשל 5 דקות).
- הוסף חומץ והבא לרתיחה.
- קרר והכנס לצנצנות יבשות כאשר החומץ והשמן מכסים את פני המנגו
הערות
ניתן לשמור למשך מספר חודשים במקום קריר
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת