רגו שפונדרה ופטריות על מצע פירה תפוחי אדמה
הרבה יותר קל ממה שאולי נראה וטעים טעים...

6 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
חלק ראשון - ניתן להכין יום-יומיים מראש:
לחלק השני:
- 2.5 ק"ג שפונדרה חתוכים לנתחים - ראו הערה למטה
- 2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים לרבעים
- 1 שורש סלרי קלוף וחתוך לרבעים
- 2 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לחצאים
- 8 שיני שום קלופות וחתוכות לחצאים
- 2 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לרבעים
- 5-6 עלי דפנה
- 1 כף שטוחה גרגירי פלפל שחור
- מלח לפי הטעם
- 1 בקבוק יין קברנה סוביניון משובח - ראו הערה למטה
- 1/3 כוס שמן זית
- מעט קמח
- מים רותחים
- סיר גדול
לחלק השני:
- 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
- 2 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לפרוסות
- 2 סלסלות פטריות יער חתוכות לחצאים
- 5 שיני שום קלופות וחתוכות לפרוסות
- 5-6 ענפי קורנית טרייה
- 1/2 ליטר מנוזלי הבישול
- פלפל שחור גרוס טרי ומלח לפי הטעם
דרך הכנה
חלק ראשון:
- מקמחים קלות את נתחי השפונדרה ומטגנים בסיר הגדול עם שמן הזית, עד שמשחימים היטב מכל הצדדים. אם אין מקום להכל ביחד אז חלק חלק, ואז מחזירים הנתחים לסיר.
- מוסיפים את כל הירקות, התבלינים והיין, ומוסיפים מים רותחים, שיכסו את נתחי הבשר עד כ-4-5 ס"מ מעליהם.
- מרתיחים, מורידים האש לקטנה שגורמת לביעבוע קל, ומבשלים עם מכסה שלוש שעות.
- מקררים היטב.
חלק שני: יכול להיות למחרת ביום הסעודה
- מסננים הבשר והירקות מנוזלי הבישול ואת ירקות הבישול זורקים. שומרים את נוזלי הבישול!!! ראו הערה למטה.
- מפרידים את הבשר מהעצמות והשומן, ומפרקים הבשר לסיבים סיבים. את השומן והעצמות זורקים.
- מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את השום, הפטריות, ענפי הקורנית והגזר וממשיכים לטגן עוד כמה דקות.
- מוסיפים את הבשר לסיר ו-1/2 ליטר מנוזלי הבישול.
- מרתיחים, מתקנים תיבול עם פלפל שחור ומלח ומבשלים כשעה עד להתרככות הירקות.
- מגישים על מצע פירה או אורז.
- חום תנור:
הערות
1). יש לבקש מהקצב נתחי שפונדרה עם כמה שפחות שומן עליהם ושיחתוך לנתחים באורך של 10-15 ס"מ.
2) יין לבישול הוא כמו יין לשתייה - חייב להיות טוב. לא חובה יין יקר.
3) את יתרת נוזלי הבישול ניתן לצמצם במחבת עד לכ-1/10 מנפחם המקורי, ואז לחלק לקוביות קרח ולהקפיא. זה ציר בשר משובח, שניתן לתבל בו אורז או כל תבשיל אחר.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- סטיק טונה בלימון סויה וג'ינג'ר [אבי מ.] -
- בליני [אבי מ.] - פנקייק שמרים רוסי כבסיס למתאבנים
- אוסובוקו טלה על מצע פירה תפוחי אדמה [שף אמיר מרקוביץ'] - בסגנון איטלקי
- פונדו בשר [אבי מ.] - מנה אירופאית קלאסית.
- קלצונה במילוי גבינות [אבי מ.] -
- עוגת חלבה ופקאן סיני [אורן בר] - מעין עוגת שיש מיוחדת
- מאפה קישואים [אבי מ.] -