עוגת מוצרט
עוגה משובחת, מצריכה מעט עבודה.
10 מנות
הכנה וקירור
יום לפחות
קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
מרכיבים
500 גר' שוקולד מריר
300 גר' שוקולד לבן
100 גר' חמאה ללא מלח
2 מיכלים שמנת מתוקה
5 ביצים מס' 1 מופרדות
400 גר' אגוזי לוז לא קלויים ולא מומלחים
2/3 כוס סוכר
ליקר תפוזים טוב
300 גר' שוקולד לבן
100 גר' חמאה ללא מלח
2 מיכלים שמנת מתוקה
5 ביצים מס' 1 מופרדות
400 גר' אגוזי לוז לא קלויים ולא מומלחים
2/3 כוס סוכר
ליקר תפוזים טוב
דרך הכנה
מכינים את הקרמים למילוי וציפוי:
- קרם שוקולד מריר - ממיסים בסיר קטן 250 גר' שוקולד מריר ו-100 גר' חמאה עד לקבלת תערובת חלקה. להסיר מהאש להוסיף כף ליקר ולצנן מעט, לטרוף את החלמונים מעט ולהוסיף להם מעט מתערובת השוקולד ולערבב, להוסיף את תערובת החלמונים לשוקולד ולערבב לקבלת תערובת אחידה ללא גושים, להעביר לקערה ולכסות ולאחסן במקרר ל-3 שעות.
- קרם שוקולד לבן - ממיסים בסיר קטן 300 גר' שוקולד לבן עם מיכל אחד שמנת מתוקה עד שמקבלים תערובת אחידה ללא גושים, מצננים, מעבירים לקערה ומכסים, מאחסנים במקרר ל-3 שעות.
- קרם 3 - ממיסים בסיר קטן 250 ר' שוקולד מריר עם מיכל אחד שמנת מתוקה עד שמקבלים תערובת אחידה ללא גושים, מוסיפים כף ליקר, מצננים, מעבירים לקערה ומכסים, מאחסנים במקרר ל-3 שעות.
- הכנת מרנג אגוזי לוז:
מכינים 3 ניירות אפיה ומסמנים עליהם עיגולים בגודל תחתית תבנית 26. - קוצצים את אגוזי הלוז במעבד מזון עד לדרגה בינונית, לא לטחון!.
- להקציף את החלבונים עד לקבלת קצף ראשוני ולהוסיף את הסוכר ב-3 פעמים תוך כדי הקצפה עד קבלת קצף קשה ויציב, מוסיפים את האגוזים בתנועות קיפול לקצף עד לקבלת תערובת אחידה.
- מניחים את הנירות אפיה על מגשי תנור הפוכים (החלק התחתון למעלה, לאפשר אפיה טובה יותר) ויוצקים על כל עיגול 1/3 מכמות המרנג, מורחים בשכבה אחידה על כל שטח העיגול שסומן, להשתדל לדייק ככל האפשר.
- באם משתמשים בתנור טורבו יש לחממו לחום נמוך של 120 מעלות ולאפות את כל התבניות יחד למשך שעה.
- בתנור רגיל יש להכניס כל תבנית בנפרד ולאפות כשעה, להקפיד שהמרנג לא ישרף.
מוציאים ומצננים, מסירים את נייר האפיה בזהירות. - מוציאים את קערות הקרמים מהמקרר ומקציפים בעזרת מיקסר יד או עומד כל קרם בנפרד עד לקבלת קרמים בהירים וקצפיים. מתחילים בהקצפה עם הקרם הבהיר וממשיכים עם אותם מקצפים לשאר הקרמים.
מרכיבים את העוגה - מניחים בצלחת עוגה את שכבת המרנג הראשונה ומצפים אותה בקרם השוקולד המריר.
- מניחים עוד שכבת מרנג ומצפים בשכבת הקרם שוקולד לבן, מניחים את השכבה השלישית ומצפים בקרם השלישי מעל ובצדדים.
- מניחים ניילון צמיד על העוגה ומאחסנים במקרר ל-4-3 שעות.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת שוקולד לחה [אבי מ.] - עוגת קקאו שוקולדית, לחה טעימה וקלת הכנה.
- עוגת תפוזים [אבי מ.] - עוגת טורט תפוזים קלה וגבוהה
- עוגת תפוזים בחושה [אבי מ.] - עוגה תפוזים גבוהה בתבנית גוגלהוף.
- שוק טלה בתנור [אבי מ.] -
- תפוחי אדמה מוקרמים [אבי מ.] - תוספת קלאסית של תפוחי אדמה אפויים ומוקרמים.
- עוגת פרג בחושה [אבי מ.] -
- עוגות שמרים [כרמית פריד] - עוגה שתקצור עבורכם המון מחמאות, בקלות רבה!