Pesto
תפריט
ש', 14 דצמ 2024, 09:31
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת מוצרט

עוגה משובחת, מצריכה מעט עבודה.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 24599   

עוגת מוצרט
10 מנות
הכנה וקירור
יום לפחות
קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
 
מרכיבים
500 גר' שוקולד מריר
300 גר' שוקולד לבן
100 גר' חמאה ללא מלח
2 מיכלים שמנת מתוקה
5 ביצים מס' 1 מופרדות
400 גר' אגוזי לוז לא קלויים ולא מומלחים
2/3 כוס סוכר
ליקר תפוזים טוב
דרך הכנה

 מכינים את הקרמים למילוי וציפוי:

  1. קרם שוקולד מריר - ממיסים בסיר קטן 250 גר' שוקולד מריר ו-100 גר' חמאה עד לקבלת תערובת חלקה. להסיר מהאש להוסיף כף ליקר ולצנן מעט, לטרוף את החלמונים מעט ולהוסיף להם מעט מתערובת השוקולד ולערבב, להוסיף את תערובת החלמונים לשוקולד ולערבב לקבלת תערובת אחידה ללא גושים, להעביר לקערה ולכסות ולאחסן במקרר ל-3 שעות.
  2. קרם שוקולד לבן - ממיסים בסיר קטן 300 גר' שוקולד לבן עם מיכל אחד שמנת מתוקה עד שמקבלים תערובת אחידה ללא גושים, מצננים, מעבירים לקערה ומכסים, מאחסנים במקרר ל-3 שעות.
  3. קרם 3 - ממיסים בסיר קטן 250 ר' שוקולד מריר עם מיכל אחד שמנת מתוקה עד שמקבלים תערובת אחידה ללא גושים, מוסיפים כף ליקר, מצננים, מעבירים לקערה ומכסים, מאחסנים במקרר ל-3 שעות.
  4. הכנת מרנג אגוזי לוז:
    מכינים 3 ניירות אפיה ומסמנים עליהם עיגולים בגודל תחתית תבנית 26.
  5. קוצצים את אגוזי הלוז במעבד מזון עד לדרגה בינונית, לא לטחון!.
  6. להקציף את החלבונים עד לקבלת קצף ראשוני ולהוסיף את הסוכר ב-3 פעמים תוך כדי הקצפה עד קבלת קצף קשה ויציב, מוסיפים את האגוזים בתנועות קיפול לקצף עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. מניחים את הנירות אפיה על מגשי תנור הפוכים (החלק התחתון למעלה, לאפשר אפיה טובה יותר) ויוצקים על כל עיגול 1/3 מכמות המרנג, מורחים בשכבה אחידה על כל שטח העיגול שסומן, להשתדל לדייק ככל האפשר.
  8. באם משתמשים בתנור טורבו יש לחממו לחום נמוך של 120 מעלות ולאפות את כל התבניות יחד למשך שעה.
  9. בתנור רגיל יש להכניס כל תבנית בנפרד ולאפות כשעה, להקפיד שהמרנג לא ישרף.
    מוציאים ומצננים, מסירים את נייר האפיה בזהירות.
  10. מוציאים את קערות הקרמים מהמקרר ומקציפים בעזרת מיקסר יד או עומד כל קרם בנפרד עד לקבלת קרמים בהירים וקצפיים. מתחילים בהקצפה עם הקרם הבהיר וממשיכים עם אותם מקצפים לשאר הקרמים.
    מרכיבים את העוגה
  11. מניחים בצלחת עוגה את שכבת המרנג הראשונה ומצפים אותה בקרם השוקולד המריר.
  12. מניחים עוד שכבת מרנג ומצפים בשכבת הקרם שוקולד לבן, מניחים את השכבה השלישית ומצפים בקרם השלישי מעל ובצדדים.
  13. מניחים ניילון צמיד על העוגה ומאחסנים במקרר ל-4-3 שעות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
20
נשמעת עוגה מעולה! אני מעוניינת לעשות רק 2 שכבות, יש אפשרות לתת לי כמויות לצורך מזה?
19
ראובן מ. (עורך)
עקרונית כן.
18
האם העוגה ניתנת להקפאה?
17
ראובן מ. (עורך)
לוקח כמעט יום להכין אותה (היא לא קלה), ועוד כ-4 שעות במקרר. מעבר לזה לא מומלץ יותר מיום כדי שזה ייחשב "טרי".
16
כמה זמן מראש אפשר להכין את העוגה הזו כדי שזה לא יפגע בטריותה?
15
אבי מ. (מקצוענ/ית)
Hazelnut
13
עוגה משובחת!
קשה להכנה אך זה משתלם
9
היכן אני יכולה למצוא עוגה בשם "טורט פררו רושה"? יש את זה באתרים בחו"ל אבל זה בגרמנית נראה לי...
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
6 ביצים מס' 2.
7
שלום!
רציתי לדעת כיצד אני ממירה את כמות הביצים לביצים מס' 2?
תודה
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן, להגדיל את הכמות ל-350 גר' בכל קרם.
5
אפשר להכין את העוגה עם שוקולד חלב במקום השוקולד המריר
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן לאפות את 3 השכבות בתנור בתבניות נפרדות בו זמנית, להפעיל על מצב טורבו בחום 80°.
3
ברצוני לדעת האם חלק מקציפת חלבונים להכנת מרנג שנשארה לא "תפול" בזמן שהחלק השני ממנה בתנור?...»»
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כל ליקר לפי הטעם או גם ללא ליקר.

ניתן להחליף באגוזי מלך קצוצים דק.
1
ברצוני להכין את העוגה לכבוד יום נישואיהם של הוריי....יש לי את כל החומרים אך רציתי לדעת מה ניתן לשים במקום...»»
עוגת מוצרט By , 2005-03-29T02:46:23+02:00 עוגת מוצרט עוגה משובחת, מצריכה מעט עבודה. Prep Time: PT20M Cook time: יום לפחות Yield: 10 Tags: none Ingredients: - 500 גר' שוקולד מריר300 גר' שוקולד לבן100 גר' חמאה ללא מלח2 מיכלים שמנת מתוקה5 ביצים מס' 1 מופרדות400 גר' אגוזי לוז לא קלויים ולא מומלחים2/3 כוס סוכרליקר תפוזים טוב ... Instructions:  מכינים את הקרמים למילוי וציפוי: קרם שוקולד מריר - ממיסים בסיר קטן 250 גר' שוקולד מריר ו-100 גר' חמאה עד לקבלת תערובת חלקה. להסיר מהאש להוסיף כף ליקר ולצנן מעט,...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר