ריזוטו פטריות יער
מעט עבודה, אבל יוצא מעדן מדליק

6 מנות
בישול

קושי: בינוני
» תוספות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
מנה איטלקית מסורתית על בסיס אורז עגול מבושל בציר עד למרקם קרמי ודביק. הציר יכול להיות על-בסיס בשר, דגים או ירקות. ריזוטו באיטליה מוגש בדרך כלל כמנה ראשונה.
הכנת הציר:
- 2 כוסות מרק עוף + 2 כוסות מים או
- 4 כוסות מים עם כף שטוחה אבקת מרק עוף
- ראו הערה למטה לגבי כשרות
- 1 בצל בינוני חתוך ל-4 על קליפתו
- 3 שיני שום קלופות וחתוכות לחצאים לאורך
- 4 ענפי קורנית טריה
- פלפל שחור גרוס טרי
- מלח לפי הטעם
- 2 כוסות אורז ריזוטו
- 50 גרם חמאה
- 1 מיכל שמנת לבישול 15% 250 סמ"ק
- 1 חבילת פטריות יער חתוכות לפרוסות
- 100 גרם פרמז'אן מובחרת מגורדת + חופן לקישוט
- 3 כפות עירית קצוצה דק
דרך הכנה
הכנת הציר: מכינים מראש
חום תנור:
- מרתיחים בסיר לרוטב את מרק העוף עם כל המרכיבים.
- מורידים האש לקטנה ונותנים לבעבע כחצי שעה.
- הציר חייב להיות רותח בהכנת הריזוטו עצמו.
- ממיסים את החמאה במחבת רחבה ועמוקה.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים קלות.
- מוסיפים את אורז הריזוטו, מפלפלים לפי הטעם ומערבבים היטב.
- עם מצקת מרק מוסיפים מהציר למחבת מצקת אחת כל פעם, מנערים את המחבת לאט בתנועות סיבוביות עד לספיגה מלאה של הנוזלים. לא לערבב עם כף, כי יוצא יותר מדי עמילן.
- מוסיפים כך מצקת אחרי מצקת, עד שהאורז כמעט מוכן - לעיס אבל לא עד הסוף. שלב זה דורש קצת סבלנות.
- מרתיחים את השמנת בסיר קטן ומוסיפים אותה למחבת. מערבבים היטב על ידי ניעור קל של המחבת וממשיכים לבשל עד שכל השמנת נספגה.
- מוסיפים 2 כפות עירית ואת גבינת הפרמז'אן, מערבבים היטב ונותנים עוד כמה דקות על האש, עד שהגבינה נמסה ונספגת.
- מתקנים תיבול עם פלפל שחור ומלח.
- מעבירים לקערת הגשה, מפזרים מעל מעט פרמז'אן ועירית ומגישים.
חום תנור:
הערות
ניתן להשתמש בציר ירקות או באבקת מרק פרווה, ואז הריזוטו כשר חלבי. שלא כמו אורז, זהו לא מתכון של שמתי על האש ושכחתי ל-20 דקות. מצד שני, יוצא מעדן נפלא וטעים.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- ממרח אגוזי פקאן בטעם כבד [אבי מ.] -
- שניצל דיאנה [אבי מ.] - שניצל הודו ברוטב
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- מאפה 4 גבינות [אבי מ.] -
- Fritata (חביתה) תפו"א [אבי מ.] -
- אגרול פילו במלית עוף וירקות [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.