עוגת גבינה תפוחים בציפוי שוקולד
עוגה עשירה בטעמים וקלה להכנה ראו הערות לגבי גלוטן

אפיה משולב

קושי: קל הכנה
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
חומרים לבסיס:
גודל/סוג תבנית: תבנית קפיצית עגולה רגילה
- 1 חבילת ביסקוויטים פתי בר בטעם וניל (250 גרם). אפשר בסקוויטים ללא גלוטן.
- 100 גרם חמאה לא מלוחה בטמפרטורת החדר
- גרידה מלימון אחד
- 3 כפות רום או וויסקי אגוזים (ראו הערה למטה)
- 2 חבילות גבינת מסקרפונה
- 1 חבילה גבינת ריקוטה
- 5 ביצים גדולות
- 2.5 כפות קמח לבן או קמח ללא גלוטן.
- 50 גרם סוכר
- 2 חבילות סוכר וניל
- 200 גרם רסק תפוחים - ראו הערה למטה לגבי הכנה
- 1 כפית תמצית וניל
- 100 גרם שמנת מתוקה להקצפה
- 50 גרם שוקולד מריר 70% מוצקים ומעלה
- 100 גרם שוקולד חלב
גודל/סוג תבנית: תבנית קפיצית עגולה רגילה
דרך הכנה
הכנת הבסיס:
חום תנור:160 מעלות
- מחממים התנור מראש ל- 160 מעלות.
- שוברים מרסקים הביסקוויטים לחתיכות כמה שיותר קטנות - אפשר במעבד מזון.
- מערבבים כל חומרי הבסיס בקערת עבודה, עד שכל הבסקוויטים רטובים.
- מעבירים לתבנית האפיה ומשטחים היטב לכל הצדדים.
- אופים בתנור 8 דקות ומוציאים.
- מכניסים את כל החומרים לקערת עבודה גדולה ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה חלקה.
- הכנת התפוחים: מקלפים 200 גרם תפוח וחותכים - מוציאים הליבה. מכניסים למעבד מזון וטוחנים דק. סוחטים קלות מהמים ומוסיפים לקערה.
- ניתן גם לקנות רסק תפוחים בקופסא או מחית לתינוקות. עובד היטב.
- שופכים העיסה על הבסיס האפוי.
- מכניסים לתבנית גדולה יותר עם מים בגובה כ-2 ס"מ ואופים 45 דקות עד להתמצקות העוגה והזהבה קלה של החלק העליון.
- אם בתום הזמן היא נראית נוזלית מדי בניעור קל, יש לאפות עוד כ-10 דקות.
- מוציאים מהתנור, מכסים במגבת מטבח ונותנים להתקרר במלואה.
- מרתיחים את חמרי הציפוי בסיר קטן. מורידים מהאש ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה שוקולדית חלקה.
- בוזקים מעל העוגה הקרה ומניחים בצד להתקררות והתמצקות השוקולד.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-12 שעות לפחות.
חום תנור:160 מעלות
הערות
וויסקי BullRun הוא וויסקי אגוזי לוז מדהים בחלקלקותו בגרון ומתיקותו. שווה טעימה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת שייש גבינה ושוקולד [אבי מ.] -
- מרק שורשים חורפי [tommf] - כמה קל כמה טעים ובריא
- מרק כתום [לינדה7] - מרק עדשים כתומים
- עוגת אגוזים מתובלת [אבי מ.] - עוגת אגוזים עשירה ומתובלת בתבלינים.
- חזה עוף בקארי ירוק וחלב קוקוס [tommf] - מנה מדהימה בטעמי תאילנד
- שושני שמרים במילוי קרם פטיסייר ושוקולד צ'יפס [mirich] -
- טרפלס קרמל [אבי מ.] -