עוגת מוס מנגו במעטפת מנגו
עוגת מוס מנגו עטופה בשכבת פרוסות מנגו.
מעט מיץ לימון
תחתית טורט מהירה:
3/4 כוס קמח תופח
1/2 כפית אבקת אפיה
2 ביצים (מס' 1) טרופות קלות
100 גר' חמאה או מרגרינה רכה מאד
1/2 כוס סוכר
1/4 כפית תמצית וניל
למוס מנגו:
1/4 כוס מים
4 כפות סוכר
2 כפות אבקת ג'לטין
1/2 1 כוסות מחית מנגו טרי*
1 כף מיץ לימון טבעי
2 כפות סוכר
2 חלבונים גדולים
250 מיל' שמנת מתוקה
לציפוי:
ריבת מישמש מומסת או מירור
*מעבדים במעבד מזון מנגו קלוף ומגולען, מסננים ומודדים את הכמות הדרושה.
לתחתית:
לנפות את הקמח התופח ואבקת האפיה לקערה וליצור גומה.
להוסיף לגומה את הביצים, החמאה, הסוכר ותמצית הוניל ולערבב עם מטרפת רק עד לקבלת תערובת אחידה, לצקת לתבנית 26 על נייר אפיה ולאפות ב-200 מעלות עד הזהבה וקפיציות, כ-8 דקות, להוציא ולצנן.
מניחים ניילון צמיד על תחתית ומעט מעל לדפנות תבנית קפיצית 26.
מקלפים את המנגו, פורסים פרוסות בעובי 1/2 ס"מ, מורחים את הפרוסות במעט מיץ לימון
ומניחים על תחתית התבנית ועל הדפנות , מניחים בצד.
מערבבים בקערה קטנה את המים, הג'לטין והסוכר, מניחים מספר דקות לתפיחת הג'לטין,
מכניסים את הקערה למיקרוגל ומפעילים לדקה, מערבבים להמסה מוחלטת של הג'לטין,
מוסיפים את מחית המנגו ומיץ הלימון ומערבבים, מניחים לצינון עד להסמכת התערובת
לדרגת פודינג.
בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים לקצף רך, מוסיפים תוך כדי הקצפה את 2 כפות הסוכר ומקציפים לקציפה יציבה, מקפלים בעדינות את הקציפה לתערובת המנגו.
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה אך לא קשה, מקפלים לתערובת, יוצקים את התערובת
לתבנית על שכבת פרוסות המנגו.
מניחים מעל את שכבת הטורט ומהדקים קלות, חותכים את פרוסות המנגו לגובה תחתית
הטורט, עוטפים בשארית הניילון ומכניסים לקרור של 8 שעות לפחות.
מוציאים מהקירור, מסירים את הניילון משכבת הטורט, מניחים צלחת הגשה על הטורט
והופכים את התבנית, משחררים את דפנות התבנית ומסירים בעדינות את הניילון.
מחממים מעט ריבת מישמש או מירור ומורחים את פרוסות המנגו.
שומרים בקירור עד להגשה.
לקישוט:
1/2 כוס אגוזי פיסטוק קצוצים על תחתית דפנות העוגה.
זילוף שושני קצפת במרכז העוגה.
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
- קבב רומני [אבי מ.] -
- בצק שוקולד [אבי מ.] - לעיצוב, פיסול או יצירת אלמנטים לקישוט עוגות
- עוגיות לחיצה [אבי מ.] - במכשיר לחיצת עוגיות
- עוגת צימוקים [אבי מ.] - עוגת צימוקים בחושה מצוינת לקפה.
- עוגת גבינה פירורים ושמנת [אבי מ.] -
- קרפציו סלק [אבי מ.] -
- סלט כרוב עם אטריות "מג'יק" [פסקל] - כרוב בתוספת תערובת קלויה של אטריות ושקדים, ברוטב חמוץ מתוק