טורט דובוש
עוגה מצוינת מהמיטב של המטבח ההונגרי.

12 מנות
אפיה משולב

קושי: מורכב
» מתאבנים» קפה
מרכיבים
לשכבות הטורט:
1 כוס פחות כף סוכר
1 כוס קמח
7 חלמונים
5 חלבונים
2 כפיות גרידת לימון
1/2 כפית תמצית וניל
למלית:
200 גר' חמאה
1 כוס סוכר
2 חלבונים
1 כף סוכר
100 גר' שוקולד מריר קצוץ
לזיגוג הקרמל:
3/4 כוס סוכר
1 כוס פחות כף סוכר
1 כוס קמח
7 חלמונים
5 חלבונים
2 כפיות גרידת לימון
1/2 כפית תמצית וניל
למלית:
200 גר' חמאה
1 כוס סוכר
2 חלבונים
1 כף סוכר
100 גר' שוקולד מריר קצוץ
לזיגוג הקרמל:
3/4 כוס סוכר
דרך הכנה
- מקציפים את החלמונים עם 2/3 הסוכר לקצף סמיך ובהיר.
- מקציפים את החלבונים עם שארית הסוכר, מקפלים לתערובת החלמונים.
- מקפלים את הקמח מעט בכל פעם ואת גרידת קליפת הלימון והוניל.
- מחלקים את התערובת לחמישה חלקים ויוצקים כל חלק לתבנית אפיה בקוטר 26 מרופדת בנייר אפיה.
- אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד להזהבה, ניתן להשתמש באותה תבנית ובכל פעם לאפות שכבה אחת, להוציאה ולצננה לצקת שוב שכבה ולאפות.
- להכנת המלית, מקציפים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ואורירית.
- מקציפים את החלבונים עם כף סוכר, מערבבים את שתי התערובות.
- ממיסים את השוקולד ומצננים, מקפלים את השוקולד לתערובת.
- מניחים שכבת טורט בצלחת הגשה, מורחים בשכבת קרם, מניחים עוד שכבה ושוב מורחים וכך הלאה עד לפני השכבה האחרונה.
- את השכבה האחרונה מניחים על מגש, ומצפים בזיגוג הקרמל - ממיסים 3/4 כוס סוכר בסיר קטן עד לקבלת קרמל, מסירים מיד מהאש ויוצקים על השכבה במגש, מחכים כחצי דקה להתיצבות ומורחים במעט חמאה.
- מסמנים פרוסות בעזרת הצד הכהה של סכין, לאחר דקה פורסים לפרוסות לפי הסימון ומסדרים את הפרוסות על שכבת הקרם האחרונה.
- מאחסנים את העוגה במקרר לשעתיים ופורסים את הטורט לפרוסות לפי הפרוסות העליונות.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- מרק בטטות [אבי מ.] -
- עוגת גבינה קלילה [סטלה] -
- עוגת קרמבו הכי טעימה בעולם [לאהמ] -
- חזה עוף ממולא [אבי מ.] -
- רוטב פסטו [אבי מ.] - ליציקה על כל סוגי הפסטה, סלטים וירקות.
- חלה [אבי מ.] -
- פשטידת חצילים [meital.mushka] - גם כשר לפסח, באדיבות חלי ממן- מנכל קבוצת חלי גרופ - תמיכה והרזיה