Pesto
תפריט
ד', 29 ינו 2020, 10:20
110438 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאייה עוף וקבנוס

סיר אורז שהוא ארוחה שלמה לכל המשפחה    

מאת: tommf ::: צפיות: 3038   

פאייה עוף וקבנוס
8 מנות
בישול
ללא חיטה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1 חזה עוף שלם חתוך לקוביות בינוניות-קטנות  או  4 נתחי פרגיות חתוכים אותו הגודל 
  • 2 קבנוסים בינוניים חתוכים לפרוסות לא דקות
  • 2 כוסות אורז פרסי
  • 1 בצל בינוני חתוך דק
  • 3 שיני שום חתוכות לפרוסות
  • 2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 1 כוס אפונה קפואה שטופה 
  • 1 סלסלת פטריות יער חתוכות לפרוסות
  • 1 פלפל צ'ילי חתוך דק לאוהבי הפיקנטיות - לא חובה
  • 1 כפית פפריקה מתוקה מעושנת או פפריקה מרוקאית בשמן
  • 1 כף שטוחה אבקת מרק עוף
  • 1/2 כפית זעפרן
  • פלפל שחור גרוס טרי ומלח לפי הטעם
  • פטרוזיליה או כוסברה קצוצות דק. 
  • שמן זית לטיגון
  • 3.5 כוסות מים רותחים


גודל/סוג תבנית: סיר שטוח ועמוק

דרך הכנה
  1. שמים שמן זית בתחתית הסיר על אש גדולה. 
  2. מוסיפים את הבצל והגזר, מערבבים ומטגנים כמה דקות.
  3. מוסיפים את השום, את הקבנוס ואת קוביות העוף, מערבבים היטב ומאדים יחד כמה דקות.
  4. מוסיפים את הפטריות, את פלפל הצ'ילי ואת האפונה ואת כל התבלינים למעט אבקת המרק, מערבבים היטב וממשיכים לאדות. יש להיזהר עם המלח,כי הקבנוס מלוחים.
  5. מוסיפים את האורז ואת אבקת המרק ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים את המים, מערבבים היטב, מכסים, מורידים את האש לבינונית-קטנה ומבשלים כ-15-20 דקות, עד שהמים נעלמים לחלוטין מהחלק העליון.
  7. סוגרים האש ונותנים לתבשיל לעמוד עוד כ-10 דקות עם מכסה.
  8. מפזרים מעל את הפטרוזיליה או את הכוסברה ומגישים
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
ציון 10
♥ ♥ ♥
1
ראובן מ. (עורך)
ציון 10
מאכל אהוב עלי. נראה מעולה
פאייה עוף וקבנוס By , 2016-08-21T18:26:53+03:00 פאייה עוף וקבנוס סיר אורז שהוא ארוחה שלמה לכל המשפחה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 8 Tags: none Ingredients: - 1 חזה עוף שלם חתוך לקוביות בינוניות-קטנות  או  4 נתחי פרגיות חתוכים אותו הגודל  2 קבנוסים בינוניים חתוכים לפרוסות לא דקות 2 כוסות אורז ... Instructions: שמים שמן זית בתחתית הסיר על אש גדולה.  מוסיפים את הבצל והגזר, מערבבים ומטגנים כמה דקות. מוסיפים את השום, את הקבנוס ואת קוביות העוף, מערבבים היטב ומאדי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
  • סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
  • לחם בקלות - חלק ב' [הדרכה] - בהמשך לסדרה על הכנת לחמים, נדבר על אפשרויות שונות בהכנת המרקם, על הגימור וכמויות....
הנצפים ביותר