קרקרים אווריריים ופריכים
קלילים ותפוחים אך גם ממכרים
* צילום התוצאה: ראובן מנשרוף

70 מנות

קושי: בינוני
» או ארוחה קלה
מרכיבים
חומרים יבשים:
תבלינים יבשים (טימין, קימל, שומשום, פפריקה מעושנת, גרגרי מלח גס וכו')
- 1/2 1 כוס קמח
- 2 כפיות שמרים אינסטנט (יבשים)
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית אבקת סודה לאפיה
- 1/4 כפית קרם טרטר (אבקה, בחנויות המתמחות)
- 1 כף משפר אפיה (אופציה, או 1/2 כפית אבקת ויטמין C)
- 1 כפית סוכר
- 6 כפות מים
- 2 כפות חמאה
- 2 כפות שמן צמחי (קנולה, חמניות..)
תבלינים יבשים (טימין, קימל, שומשום, פפריקה מעושנת, גרגרי מלח גס וכו')
דרך הכנה
- לערבב היטב את החומרים היבשים בקערת המיקסר (וו משוט)
- את הנוזלים והחמאה לשים בכלי זכוכית ולהמיס במיקרגל עד להמסת החמאה בלבד.
- לערבב ולהניח את הכלי מהמיקרו להתקרר בחוץ (לטמפרטורה של מים פושרים)
- להוסיף את הנוזלים לתערובת היבשה ולערבל כדקה וחצי עד שהבצק אחיד ורך (להתחיל באיטיות)
- להניח את הבצק בכלי אטום, עם מספיק נפח לתפיחת בצק קלה, למשך הלילה או לפחות 10 שעות
- להוציא את הבצק ולהניח למנוחה כרבע שעה בחוץ
- לחמם את התנור ל-220 מעלות (גבוה)
- להכין מגש וניר אפיה או סיליקון בגודל מתאים
- להתחיל לרדד את הבצק על משטח עבודה (סיליקון מאוד עוזר)
- לרדד למלבן עד לעובי של 2-3 מ"מ (דק ככל האפשר). לקמח אם צריך כדי שלא יידבק
- לקפל מצד צר אחד של המלבן כשליש היריעה אל מרכזה. לקפל מהצד הנגדי על הקיפול שנעשה.
- לרדד שוב את המלבן ולבצע עוד קיפול זהה לנ"ל
- להניח על הניר/סיליקן לרדד שוב לגודל התבנית כמה שאפשר דק
- לפזר את התבלינים (אם רוצים), ולרדד בעדינות כך שהתבלינים ינעצו בבצק אך שלא ייקרע
- לחורר בעדינות את דף הבצק עם מזלג או כלי דומה. ללא חורים הקרקרים יתנפחו כמו בלון. כ-2 חורים לגודל קרקר
- בעזרת גלגלת פיצה לחתוך לריבועים או כל צורה שרוצים.
- להעביר למגש (בקלות, אם אוחזים בשני קצוות נגדיים)
- להכניס לתנור למשך כ-10 דקות
- להשגיח שלא יישרף (לא לעזוב את התנור), עד שמתחיל צבע זהוב או חום בהיר
- לכבות את התנור ולפתוח את הדלת לגמרי. לבחון אם חום התנור ממשיך לשרוף את הקרקרים. אם כן להוציא חצי מהמגש החוצה.
- לשמור בכלי אטום (אם יישאר משהו לאחר ה"טעימה").
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- כדורי הבשר של איקאה [ראובן מ.] - המאכל שגורם לאנשים לקפוץ לשם רק בשבילו
- קינוח אגסים ברוטב תפוזים [אבי מ.] -
- לביבות קישואים ותפו"א [אבי מ.] -
- גפילטע פיש - האלטרנטיבה [ראובן מ.] - נמאס לכם לגלות עצמות וקשקשים בקציצת הדג המסורתית שלכם? לא בטוחים מה הקצב טחן לכם?! ברוכים הבאים לאלטרנט-פיש...
- נתחי עוף מוקפצים [אבי מ.] - תאילנדי
- לביבות חנוכה לפי הסבתא הגדולה מירושלים [גיליה] - לא דיאטטי בכלל - להפך
- פסטה ברוטב סלמון מעושן ושמנת [tommf] - אוי החטאים הקטנים...