במיה עם פטריות שיטאקי
חיבור בין טעם מסורתי למזרח
* צילום תוצאה
6 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
- 50 גרם במיה
- 3 פטריות שיטקי (מיובשות? להשרות 4 שעות במים רגילים)
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית סוכר
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כף רוטב סויה כהה סמיכה
- מלח פלפל לטעמכם (רוטב הסויה יוסיף מליחות)
- 1 כפית קארי אדום
- 5 עלי נענה
- 1 שן שום קצוצה
- 3 כפות שמן לטיגון
- מעט אורגנו
- כמה טיפות רוטב וורצסטר (לא חובה אבל מוסיף)
- 1 כפית רוטב בר-בי-קיו (מעושן)
- 3 עלי בזיליקום (ריחן)
- כף חומץ או מיץ לימון
- 1 כף קמח תפוחי אדמה (או קורנפלור)
דרך הכנה
- לקטום מעט את בסיסי הבמיה לחשיפת הגרעינים (משתמשים בכל)
- לטגן א הבמיה במחבת עם השמן עד להתחלת השחמה תוך ערבוב מתמיד
- להוסיף את השום ולהמשיך עוד כדקה תוך ערבוב
- מתחילים להרתיח כ-5 כוסות מים בסיר עבור התבשיל
- מכניסים לסיר את רסק העגבניות והרטבים ומערבבים היטב
- קוצצים גס את הנענה והריחן ומוסיפים לסיר
- לחתוך לפיסות ארוכות את הפטריות והכניס לסיר
- להכניס את הבמיה והשום ולהוסיף את שאר התבלינים והמרכיבים
- בכוס קטנה לערבב את העמילן עם רבע כוס מים קרים (ברז) ולהוסיף לסיר תוך כדי ערבוב כאשר הנוזל בסיר מתחילים לרתוח. זה יסמיך את הרוטב.
- לערבב היטב ולהניח לבישול על חום נמוך כחצי שעה עד שעה.
מעולה עם אורז לבן
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- קבב רומני [אבי מ.] -
- בצק שוקולד [אבי מ.] - לעיצוב, פיסול או יצירת אלמנטים לקישוט עוגות
- עוגיות לחיצה [אבי מ.] - במכשיר לחיצת עוגיות
- עוגת צימוקים [אבי מ.] - עוגת צימוקים בחושה מצוינת לקפה.
- עוגת גבינה פירורים ושמנת [אבי מ.] -
- קרפציו סלק [אבי מ.] -
- סלט כרוב עם אטריות "מג'יק" [פסקל] - כרוב בתוספת תערובת קלויה של אטריות ושקדים, ברוטב חמוץ מתוק