ג'בטה- לחם איטלקי
כ-10 ג'בטות
* מיני ג'בטות

10 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
להכנת הג'בטות צריך להתחיל בהכנת
הסטרטר
הסטרטר
- 100 גרם קמח מלא
- 200 גרם קמח רגיל
- 300 מ"ל מים
- 1/2 כפית שמרים יבשים (2 גרם)
- לערבב היטב כ-3 דקות, לכסות בניילון נצמד ולהניח ל-3 שעות.
- 200 גרם קמח מלא (½1 כוסות)
- 400 גרם קמח רגיל (3 כוסות)
- 350 מ"ל מים
- 1 כפית שמרים יבשים (4 גרם)
- 1 כף סוכר
- 1 כף מלח
דרך הכנה
-
אחרי שלוש שעות כשהסטרטר תפח והוא מלא בועות, לצקת אותו לקערת המיקסר, להוסיף את הקמחים, השמרים, הסוכר והמים, ולהתחיל ללוש בוו לישה (וו גיטרה) עד שכל העסק מתאחד יפה, הבצק צריך להיות מאוד רך אז אם הוא יבש יש צורך להוסיף עוד קצת מים.
אחרי שהכל התאחד, להחליף לוו לישה (קרס) להוסיף מלח ולהמשיך ללוש לפחות עוד 10 דקות.
הבצק רך וחלק. - לכסות בניילון לתפיחה של עוד כשעה.
- לקמח משטח בקמח וקמח תירס ולהפוך עליו את הבצק, הבצק מאוד רך ואי אפשר ללוש או לרדד אותו, צריך רק לסדר אותו לגודל של בערך 30X40 ס"מ ועובי של 2-3 ס"מ. בעדינות לשים לב שבועות האוויר ישארו!
- לחתוך חלקים לאורך, ולסדר אותם על נייר או משטח מקומח היטב בקמח ו-קמח תירס.
- לכסות ולהתפיח עוד כ-חצי שעה.
האפייה
האפייה מתבצעת בתנור לוהט (הכי גבוה שיש בתנור).
- בתחתית התנור להניח תבנית עם מים רותחים ליצירת אדים.
- להעביר כל פעם 2-3 ג'בטות (תלוי בגודל שלהן) אל תבנית הפוכה מכוסה בנייר אפייה ומקומחת בקמח תירס. ההעברה מתבצעת ע"י היפוך הג'בטה שתפחה ע"ג התבנית (זה מחלק את בועות האוויר שבפנים טוב יותר)
- לאפות בתנור סגור כ-10 דקות ואז להשאיר את דלת התנור מעט פתוחה (לתקוע כף עץ בפתח) כדי שהאדים יוכלו לצאת, בערך לעוד 10 דקות.
- כשהג'בטות מוכנות הן משמיעות קול חלול, החלק החיצוני קשה ומתפצח ובפנים רך וגמיש- תענוג!
הערות
העבודה דורשת טיפה מיומנות, זו לא אפייה למתחילים, אבל ממש לא מסובכת!
שווה את המאמץ.
יותר ארוך לקרוא את ההוראות מאשר לעשות- אז לא להתייאש ושווה לנסות, התוצאה מצויינת!
הקישור הוא לסרטון של גברת איטליה, ואפשר להיעזר בו כדי להבין את החלק של עיצוב הג'בטות והאפייה, המתכון שלי קצת שונה.
שווה את המאמץ.
יותר ארוך לקרוא את ההוראות מאשר לעשות- אז לא להתייאש ושווה לנסות, התוצאה מצויינת!
הקישור הוא לסרטון של גברת איטליה, ואפשר להיעזר בו כדי להבין את החלק של עיצוב הג'בטות והאפייה, המתכון שלי קצת שונה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת תפוחים מצוינת [דינהצדיקה] - עוגת תפוחים קלה
- מוס לימונצ'לו [אבי מ.] -
- פאי תפוחי אדמה [tommf] - אי אפשר להפסיק לאכול
- עוגת שמרים בתבנית חלולה [אבי מ.] - עוגת שמרים במלית קקאו, הבבקה המסורתית.
- עוגת שוקולד שחבל על הזמן [dizi] - עוגת שוקולד רטובה
- צמת שמרים [אבי מ.] -
- עוגת תפוחי עץ קלילה [אבי מ.] - עוגה קלה ללא שומנים וחלמונים.