פסטרמה אנטריקוט
הרבה יותר קל להכנה ממה שאולי נראה

בישול ואפיה
עתיר חלבון

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
להשרייה:
- נתח שלם של אנטריקוט טרי ברשת כ 2.5 - 3 ק"ג. אפשר גם נתח חזה בקר.
- 200 גרם מלח אטלנטי גס
- 200 גרם סוכר חום
- 1 כף פפריקה אדומה מעושנת (אפשר חריפה למי שאוהב פיקנטיות)
- 5 עלי דפנה
- 6 שיני שום קלופות ומעוכות
- 1 כף גרגרי פלפל אנגלי
- 1 כפית שטוחה אגוז מוסקט
- חצי ליטר מים
- 2 כפות דבש
- 2 כפות חרדל דיז'ון
- 4 שיני שום כתושות
דרך הכנה
- מכניסים את כל חומרי ההשרייה לסיר גדול, שיכול להכיל גם את נתח הבשר. מרתיחים תוך כדי ערבוב ומורידים מהאש. מקררים היטב.
- מכניסים את נתח האנטריקוט לכלי עם מכסה הרמטי, או לסיר שיכול להכילו, שופכים מעל את נוזלי המשרה, ומוסיפים מים עד שלפחות 3/4 הנתח מכוסה.
- שמים משקולת כלשהי על הנתח, מכסים במכסה ההרמטי או בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 ימים.
- כל יום הופכים את הנתח, ששני הצדדים יקבלו מהנוזל.
- לאחר 4 ימים, מוציאים נתח האנטריקוט מהמשרה (לא צריך את המשרה עצמה) ומנגבים היטב.
- מכניסים לסיר גדול עם מים קרים, מרתיחים על אש גדולה, מכפים את הקצף ומבשלים חצי שעה.
- שופכים המים וחוזרים על התהליך בשנית (שלב 6).
- מוציאים הנתח מהנוזלים ומיבשים אותו היטב.
- פורסים שתי יריות נייר אלומיניום גדולות.
- מניחים האחת, מעליה את הנתח ומורחים אותו היטב מכל צדדיו בתערובת הדבש, חרדל ושום.
- מניחים מעל את ירית האלומיניום השניה ומקפלים הקצוות היטב ליצירת אטימה מוחלטת.
- מכניסים הנתח לתבנית ולתנור ואופים על חום 150 מעלות שעתיים.
- מוציאים מהתנור, משאירים בנייר אלומיניום, ונותנים להתקרר לחלוטין.
- מכניסים לחצי שעה למקפיא, מוציאים, פותחים הנייר אלומיניום וגוזרים הרשת, וחותכים פרוסות דקות עם סכין חדה.
- בתיאבון.
הערות
נתח שכזה מספיק למשפחה לכמה שבועות. אני פורס רבע בשבוע, ואת השאר מקפיא.
זה חסכוני, ללא חומרים משמרים וטעים טעים.
אוהבי החריף, ניתן להוסיף צ'ילי גרוס לדבש חרדל שום. כפית צריכה להספיק.
ניתן לחתוך לחתיכות עבות יותר או דקות יותר, מה שבא.
למלח האטלנטי אחוז נמוך יותר של נתרן, שזה תמיד יותר בריא.
מכניסים למקפיא לחצי שעה בכדי שיהיה קל יותר לפרוס.
זה חסכוני, ללא חומרים משמרים וטעים טעים.
אוהבי החריף, ניתן להוסיף צ'ילי גרוס לדבש חרדל שום. כפית צריכה להספיק.
ניתן לחתוך לחתיכות עבות יותר או דקות יותר, מה שבא.
למלח האטלנטי אחוז נמוך יותר של נתרן, שזה תמיד יותר בריא.
מכניסים למקפיא לחצי שעה בכדי שיהיה קל יותר לפרוס.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- פטריות במילוי פיסטוק [אבי מ.] - מתאבן מהיר וקל הכנה.
- טארט עגבניות וגבינה [אבי מ.] -
- עוגיות סבתא טעימות [mari44] -
- לוביה טריפוליטאית [vered777] -
- חצילים בחומץ של סבתא דייזי [tommf] - כנכד לסבתא יווניה חצילים זורמים לי בדם
- עוגה בחושה עם גבינה [אבי מ.] -
- בראוניז קפה [אבי מ.] -