קציצות אורז עם גבינה
עסיסיות, להגשה עם רוטב או בתוך תבשיל
* צילום תוצאה

20 מנות
בישול ואפיה

קושי: קל הכנה
» צהריים - ערב
מרכיבים
- 2 כוסות אורז
- 2 ביצים
- 1/2 גביע יוגורט או רבע כוס חלב
- 1/2 כוס קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כוס גבינה מגורדת (מוצרלה וכו', ניתנות להמסה)
- 1 כפית רוטב בר-בי-קיו
- עלי נענע גדולים לקישוט (או ריחן או קייל)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם, ועוד כל תבלין שמתאים לטעמכם
דרך הכנה
- לבשל/לאדות את האורז כרגיל, עם מים, מעט שמן ומעט מלח, כ-16 דקות
- בינתיים לחמם תנור ל-170 מעלות
- להעביר לקערה עד לצינון
- להקציף מעט את הביצים עם היוגורט/חלב בקערה נפרדת ולשפוך על האורז עם אבקת האפיה והתבלינים כולל רוטב הברביקיו, לערבב היטב
- להוסיף את הגבינה המגורדת ואת הקמח ולקפל היטב לתערובת אחידה. זו צריכה להיות יציבה ומעט דביקה, כזו שאפשר ליצור ממנה כדור. אם צריך מוסיפים קמח.
- ליצור כדורים מהתערובת ולהניח על המגש. ניתן להיעזר עם רינג קטן ולשטח מעט מלמעלה
- להצמיד היטב עלה נענה על כל כדור, הצד המבריק למעלה.
- לאפות כ-25 דקות עד הזהבה
הערות
ניתן להגשה עם רוטב כמנה אישית, או טבולים בחצי הגובה בקערת הגשה נמוכה עם רוטב סמיך


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- עוגת שוקולד שמנת [אבי מ.] - עוגה מצוינת
- עוגה בחושה קלת הכנה [אבי מ.] - עוגה בחושה לקפה.
- כדורי בשר ברוטב חמוץ-מתוק [אבי מ.] -
- דגים אפויים בפלפלים ועגבניות [אבי מ.] -
- אוסובוקו בקר ביין וירקות [אבי מ.] - נתחי בשר עסיסיים ביין וירקות.
- אורז מוקפץ עם חזה עוף וירקות ברוטב סויה [tommf] - ארוחה שלמה בקדירה אחת
- עוגת גבינה קרה עם שמנת [אבי מ.] -