Pesto
תפריט
ד', 06 נוב 2024, 12:45
110500 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

צלעות בקר בתנור

קל ביותר וטעים וטעים    

מאת: tommf ::: צפיות: 44772   

* סדר ההכנה לפי המספרים
צלעות בקר בתנור
3 מנות
בישול ואפיה
עתיר חלבון
שעתיים ויותר
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
  • נתח 2 ק"ג של צלעות בקר עם העצם. מוציאים מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
  • 1/3 כוס שמן זית מובחר
  • 1 כפית שום גבישי
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • 1 כפית שטוחה מלח או לפי הטעם
  • עלים מ-4 ענפי קורנית טרייה
  • 1 כפית צ'ילי גרוס לאוהבי הפיקנטיות
גודל/סוג תבנית: תבנית אפיה גדולה, שתכיל את הנתח בשלמותו
דרך הכנה
  1. מחממים שמן זית בכמות שתכסה את התחתית בסיר רחב ושטוח על אש בינונית-גבוהה.
  2. ממליחים ומפלפלים את נתח הבשר מכל הצדדים.
  3. מכניסים הבשר לסיר עם השמן החם וסוגרים הבשר היטב מכל צדדיו - מטגנים עד להשחמה קלה מכל צד. (תמונה 1)
  4. מוציאים לנוח כמה דקות על קרש.
  5. מערבבים בקערית עבודה את כל מרכיבי התבלון. זהירות עם המלח, כי המלחנו לפני סגירת הבשר.
  6. מורחים את תערובת התבלינים ושמן הזית על הבשר היטב מכל צדדיו.
  7. מניחים בתבנית אפייה ועוטפים בנייר אפייה (תמונה 2).
  8. סוגרים היטב בנייר אלומיניום (תמונה 3).
  9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-3 שעות.
  10. מסירים כל העטיפות ומכניסים לתנור לעוד 20 דקות להשחמה קלה.
  11. מוציאים לקרש לנוח 5 דקות (תמונה 4).
  12. פורסים ומגישים (תמונה 5).
  13. ניתן להגיש עם כל תוספת שרוצים. 
חום תנור:180 מעלות
הערות
מתאים גם למי שמפחד מהמטבח, כי רק לעקוב אחרי ההוראות והתמונות.
תלוי ברמת הקרניבריות הנתח מתאים לשניים (חיילים רעבים, שלא ראו בית 3 שבועות) ומעלה משפחה בת 4 נפשות רעבות.
מציע להגיש עם צ'יפס ובירה קרה.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
1
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
צלעות בקר בתנור By , 2018-01-13T18:09:08+02:00 צלעות בקר בתנור קל ביותר וטעים וטעים Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 3 Tags: none Ingredients: - נתח 2 ק"ג של צלעות בקר עם העצם. מוציאים מהמקרר כשעה לפני ההכנה. 1/3 כוס שמן זית מובחר 1 כפית שום גבישי 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי ... Instructions: מחממים שמן זית בכמות שתכסה את התחתית בסיר רחב ושטוח על אש בינונית-גבוהה. ממליחים ומפלפלים את נתח הבשר מכל הצדדים. מכניסים הבשר לסיר עם השמן החם וסוגרים הבש...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר