צלעות בקר בתנור
קל ביותר וטעים וטעים
* סדר ההכנה לפי המספרים

3 מנות
בישול ואפיה
עתיר חלבון

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
- נתח 2 ק"ג של צלעות בקר עם העצם. מוציאים מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
- 1/3 כוס שמן זית מובחר
- 1 כפית שום גבישי
- 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- 1 כפית שטוחה מלח או לפי הטעם
- עלים מ-4 ענפי קורנית טרייה
- 1 כפית צ'ילי גרוס לאוהבי הפיקנטיות
דרך הכנה
- מחממים שמן זית בכמות שתכסה את התחתית בסיר רחב ושטוח על אש בינונית-גבוהה.
- ממליחים ומפלפלים את נתח הבשר מכל הצדדים.
- מכניסים הבשר לסיר עם השמן החם וסוגרים הבשר היטב מכל צדדיו - מטגנים עד להשחמה קלה מכל צד. (תמונה 1)
- מוציאים לנוח כמה דקות על קרש.
- מערבבים בקערית עבודה את כל מרכיבי התבלון. זהירות עם המלח, כי המלחנו לפני סגירת הבשר.
- מורחים את תערובת התבלינים ושמן הזית על הבשר היטב מכל צדדיו.
- מניחים בתבנית אפייה ועוטפים בנייר אפייה (תמונה 2).
- סוגרים היטב בנייר אלומיניום (תמונה 3).
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-3 שעות.
- מסירים כל העטיפות ומכניסים לתנור לעוד 20 דקות להשחמה קלה.
- מוציאים לקרש לנוח 5 דקות (תמונה 4).
- פורסים ומגישים (תמונה 5).
- ניתן להגיש עם כל תוספת שרוצים.
הערות
מתאים גם למי שמפחד מהמטבח, כי רק לעקוב אחרי ההוראות והתמונות.
תלוי ברמת הקרניבריות הנתח מתאים לשניים (חיילים רעבים, שלא ראו בית 3 שבועות) ומעלה משפחה בת 4 נפשות רעבות.
מציע להגיש עם צ'יפס ובירה קרה.
תלוי ברמת הקרניבריות הנתח מתאים לשניים (חיילים רעבים, שלא ראו בית 3 שבועות) ומעלה משפחה בת 4 נפשות רעבות.
מציע להגיש עם צ'יפס ובירה קרה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- סברינה [לינואל] - עוגת קרם
- תמרים ממולאים באגוזים, טחינה ודבש [תמילושה] - טוב לפסח וגם לטבעונים
- מרק עוף [אבי מ.] - המרק המסורתי היהודי לכל החגים ולשבת.
- עוגת 3 שכבות גבינה שוקולד [אבי מ.] - עוגת שוקולד וגבינה מצוינת
- באגט [אבי מ.] - הבאגט הצרפתי, מהלחמים הפופולרים בצרפת ובכל העולם.
- Pagnotta לחם שאור איטלקי [אבי מ.] -
- עוגת שלושת המוסים - טריקולד [אבי מ.] -