רולדת פרי וגבינה
פירות יער, תותים, פירות קיץ... הכל הולך
* צילום התוצאה, עם ציפוי קצפת ושבבי קוקוס. צולם בידי:מורית מ.

8 מנות
אפיה משולב

קושי: בינוני
» פאי וטארט» או קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 4 ביצים מופרדות חלבון/חלמון
- 4 כפות אבקת סוכר (אפשר פחות למי שרוצה)
- 3/4 כוס קמח
- 1 כפית אבקת אפייה (4 גר')
- 1/4 כפית מלח
- 1 שקית סוכר ווניל
- 1 כף תמצית ווניל או 1 שקית סוכר ווניל
- כ-180 גרם מחית תותים או פרי אחר (מוכנה או בישול של פירות קצוצים עם סוכר עד להסמכה וקירור, או ריבה מרוככת)
- 1 חבילת שמנת להקצפה (250 מ"ל)
- 250 גרם גבינת שמנת
- 2 כפות אבקת סוכר
- שבבי קוקוס לציפוי
גודל/סוג תבנית: אפיה מלבנית
דרך הכנה
- להניח ניר אפייה על התבנית ולגרז מעט עם מרגרינה או חמאה, לחמם תנור ל-170 מעלות, מומלץ להכין מיקסר/מקצף ידני לתהליך ההכנה.
-
אם לא מוכן - מכינים את מחית התותים ולהניח לקירור
- להקציף את החלבונים בקערה נפרדת עד לקצף חלק ועמיד, תוך הוספה מתונה של 2 כפות מאבקת הסוכר כדקה לאחר התחלת ההקצפה.
-
להקציף את החלמונים בקערה נפרדת עם סוכר הווניל והמלח עד לתערובת אוורירית וחלקה
- להוסיף את קצפת החלבונים לקערת החלמונים בהדרגה תוך תנועות קיפול ולהגיע לתערובת הומוגנית
- להוסיף בניפוי (דרך מסננת) ובהדרגה את הקמח ואבקת האפיה לתוך הקערה ולערבב היטב
- למרוח בשכבה אחידה את התערובת על פני התבנית ולהחליק. להקיש מעט את התבנית על משטח יציב כדי לוודא שאין בורות אוויר
-
להכניס מיד לתנור ולאפות כ-10 דקות או עד שמתחילה השחמה ובמגע המאפה קפיצי
- לפרוס מגבת מטבח חלקה ונקיה ולפזר עליה אבקת סוכר, ועל זה להפוך את בסיס הרולדה שנאפה (לעשות זאת כל עוד המאפה חם ולח אחרת הוא ייסדק)
- לקלף בעדינות את נייר האפיה (שכעת למעלה) ולפזר אבקת סוכר על המאפה
-
לגלגל את הרולדה בצורה הדוקה ולהניח להתקרר במצב הזה
- כעת מכינים את מילוי הגבינה:
- מניחים את הגבינה בקערה ומערבבים עם הווניל
- בקערה נוספת מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר עד לזקיפים יציבים
-
להוסיף בקיפול את הקצפת לגבינה ולמזג היטב
- לפרוס את הרולדה בעדינות ולמרוח עליה באחידות את התותים
- כעת למרוח בצורה שווה את קציפת הגבינה
-
לגלגל בצורה מהודקת ובעדינות חזרה ולהכניס לקירור.
מינימום שעה עד להגשה
הערות
ניתן למרוח חלק מהקצפת על הרולדה ולבזוק שבבי קוקוס לעיטור
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- צמת שוקולד [אבי מ.] - לא מבצק שמרים
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- מרק עדשים [אבי מ.] -
- עוגת גבינה פסיפלורה [אבי מ.] - עוגה קרה
- פסטו [oved.shina] - פסטו
- פאי אגסים [אבי מ.] - פאי במלית שקדים ואגסים פרוסים.
- עוגות שוקולד "לבה" [אבי מ.] - עוגת פונדנט שוקולד אישית עם מרכז שוקולד נוזלי, ניתן להכין מספר ימים מראש ולאפות ממש לפני ההגשה