רולדת פרי וגבינה
פירות יער, תותים, פירות קיץ... הכל הולך
* צילום התוצאה, עם ציפוי קצפת ושבבי קוקוס. צולם בידי:מורית מ.
8 מנות
אפיה משולב
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» פאי וטארט» או קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 4 ביצים מופרדות חלבון/חלמון
- 4 כפות אבקת סוכר (אפשר פחות למי שרוצה)
- 3/4 כוס קמח
- 1 כפית אבקת אפייה (4 גר')
- 1/4 כפית מלח
- 1 שקית סוכר ווניל
- 1 כף תמצית ווניל או 1 שקית סוכר ווניל
- כ-180 גרם מחית תותים או פרי אחר (מוכנה או בישול של פירות קצוצים עם סוכר עד להסמכה וקירור, או ריבה מרוככת)
- 1 חבילת שמנת להקצפה (250 מ"ל)
- 250 גרם גבינת שמנת
- 2 כפות אבקת סוכר
- שבבי קוקוס לציפוי
גודל/סוג תבנית: אפיה מלבנית
דרך הכנה
- להניח ניר אפייה על התבנית ולגרז מעט עם מרגרינה או חמאה, לחמם תנור ל-170 מעלות, מומלץ להכין מיקסר/מקצף ידני לתהליך ההכנה.
-
אם לא מוכן - מכינים את מחית התותים ולהניח לקירור
- להקציף את החלבונים בקערה נפרדת עד לקצף חלק ועמיד, תוך הוספה מתונה של 2 כפות מאבקת הסוכר כדקה לאחר התחלת ההקצפה.
-
להקציף את החלמונים בקערה נפרדת עם סוכר הווניל והמלח עד לתערובת אוורירית וחלקה
- להוסיף את קצפת החלבונים לקערת החלמונים בהדרגה תוך תנועות קיפול ולהגיע לתערובת הומוגנית
- להוסיף בניפוי (דרך מסננת) ובהדרגה את הקמח ואבקת האפיה לתוך הקערה ולערבב היטב
- למרוח בשכבה אחידה את התערובת על פני התבנית ולהחליק. להקיש מעט את התבנית על משטח יציב כדי לוודא שאין בורות אוויר
-
להכניס מיד לתנור ולאפות כ-10 דקות או עד שמתחילה השחמה ובמגע המאפה קפיצי
- לפרוס מגבת מטבח חלקה ונקיה ולפזר עליה אבקת סוכר, ועל זה להפוך את בסיס הרולדה שנאפה (לעשות זאת כל עוד המאפה חם ולח אחרת הוא ייסדק)
- לקלף בעדינות את נייר האפיה (שכעת למעלה) ולפזר אבקת סוכר על המאפה
-
לגלגל את הרולדה בצורה הדוקה ולהניח להתקרר במצב הזה
- כעת מכינים את מילוי הגבינה:
- מניחים את הגבינה בקערה ומערבבים עם הווניל
- בקערה נוספת מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר עד לזקיפים יציבים
-
להוסיף בקיפול את הקצפת לגבינה ולמזג היטב
- לפרוס את הרולדה בעדינות ולמרוח עליה באחידות את התותים
- כעת למרוח בצורה שווה את קציפת הגבינה
-
לגלגל בצורה מהודקת ובעדינות חזרה ולהכניס לקירור.
מינימום שעה עד להגשה
הערות
ניתן למרוח חלק מהקצפת על הרולדה ולבזוק שבבי קוקוס לעיטור
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- שזיפים ממולאים בבשר [אבי מ.] -
- קרם שניט [yair4430] - קרם Mille-feuilles למילוי
- סלט כרוב סגול חגיגי [אם הנסיכות] - במרינדה 'חמוץ-מתוק'
- עוגה לבנה רכה עם הפתעה [תמילושה] - מושלמת ליד תה או קפה
- תפוח אדמה בשמנת פטריות [חלולה] -
- חזה עוף בקארי ירוק וחלב קוקוס [tommf] - מנה מדהימה בטעמי תאילנד
- מרק אספרגוס [אבי מ.] -