Pesto
תפריט
ב', 04 נוב 2024, 10:12
110500 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

דניש גבינה

המאפה הפופולרי במילוי גבינה    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 2952   

* צילום התוצאה: מורית מנשרוף
דניש גבינה
8 מנות
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» או קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
לבצק
(לחילופין ניתן להשתמש בבצק שמרים/עלים או "פולנדר" מוכן)
  • 25 גרם שמרים טריים (או שווה ערך ביבשים/אינסטנט)
  • 150 מ"ל (2/3 כוס) חלב פושר
  • 1 ביצה
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 325 גרם קמח רגיל
  • 275 גרם חמאה קרה
למילוי:
  • 1 מיכל גבינה לבנה (250 מ"ל מנוקז ממים) או גבינת שמנת (לדיאטה שלכם)
  • 2 כפות שמנת חמוצה
  • 2 כפות גדושות אבקת סוכר
  • 2 חלמון ביצה
  • 2 כפות קורנפלור
  • קורט מלח
  • 1 כף גרידת קליפה מלימון שטוף
  • 1 כפית תמצית וניל (או 2 שקיות סוכר ווניל ולהוריד 20 ג' מכמות הסוכר מעלה)
  • צימוקים או חמוציות/פירות יער, לטעמכם, למרכז המאפה
לגימור:
  • אבקת סוכר
  • חלמון טרוף עם מעט חלב
גודל/סוג תבנית: שטוחה רגילה מרופדת בניר אפייה
דרך הכנה
בצק שמרים דפוף:
(ניתן לראות תהליך דומה בפירוט בכתבה על בצק עלים)
  1. להמיס את השמרים בחלב. אם מדובר בשמרים יבשים ניתן לערבב אותם ישירות בקמח
  2. לטרוף את הסוכר והביצה ולהוסיף לתערובת, ולערבב הכל היטב
  3. להוסיף את הקמח והמלח וללוש לבצק חלק ללא גושים.
  4. להניח את הבצק בקערה מכוסה ולהכניס למקרר ל-1/2 שעה
  5. לרדד את הבצק למרובע של כ-45X45 ס"מ
  6. לפרוס את החמאה הקרה לרדידים דקים ולהניח במרכז
  7. 7 לקפל פנימה את יריעת הבצק כך שהחמאה כלואה בתוכו.
  8. לרדד ולקפל שוב (בעדינות), לחזור על כך שוב.
    לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר עד להתקשות החמאה
  9. להוציא ולחזור על תהליך רידוד/קיפול פעמיים. בין כל פעם לתת מנוחה במקרר (כשעה, תלוי במקרר, עדיף יותר מאשר פחות)
  10. לשמור במקרר עד לתהליך ההכנה הסופי
מילוי ואפיה
  1. לערבב את חומרי המילוי היטב (ללא הפירות) כאשר את הקורנפלור מוסיפים בסוף
  2. אם התערובת נוזלית מדי, ניתן להוסיף קורנפלור במתינות (שלא תהיה קשה מדי).
  3. לרדד את הבצק ולחתוך למרובעים
  4. להניח מהמילוי במרכז כל ריבוע, להניח במרכז פירות יער אם רוצים ולקפל את הקצוות פנימה כמו מעטפה
  5. למרוח חלמון ביצה מעורב במעט חלב על המאפים ולהכניס לתנור שחומם מראש עד הזהבה של המאפים (כ-20+ דקות)
  6. לצנן על רשת ואז ניתן לפזר אבקת סוכר

חום תנור: 180 מעלות
הערות

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
דניש גבינה By , 2018-05-05T14:19:32+03:00 דניש גבינה המאפה הפופולרי במילוי גבינה Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 8 Tags: none Ingredients: - לבצק (לחילופין ניתן להשתמש בבצק שמרים/עלים או "פולנדר" מוכן) 25 גרם שמרים טריים (או שווה ערך ביבשים/אינסטנט) 150 מ"ל... Instructions: בצק שמרים דפוף: (ניתן לראות תהליך דומה בפירוט בכתבה על בצק עלים) להמ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר