דניש גבינה
המאפה הפופולרי במילוי גבינה
* צילום התוצאה: מורית מנשרוף
8 מנות
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» או קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לבצק
(לחילופין ניתן להשתמש בבצק שמרים/עלים או "פולנדר" מוכן)
(לחילופין ניתן להשתמש בבצק שמרים/עלים או "פולנדר" מוכן)
- 25 גרם שמרים טריים (או שווה ערך ביבשים/אינסטנט)
- 150 מ"ל (2/3 כוס) חלב פושר
- 1 ביצה
- 1 כף סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 325 גרם קמח רגיל
- 275 גרם חמאה קרה
- 1 מיכל גבינה לבנה (250 מ"ל מנוקז ממים) או גבינת שמנת (לדיאטה שלכם)
- 2 כפות שמנת חמוצה
- 2 כפות גדושות אבקת סוכר
- 2 חלמון ביצה
- 2 כפות קורנפלור
- קורט מלח
- 1 כף גרידת קליפה מלימון שטוף
- 1 כפית תמצית וניל (או 2 שקיות סוכר ווניל ולהוריד 20 ג' מכמות הסוכר מעלה)
- צימוקים או חמוציות/פירות יער, לטעמכם, למרכז המאפה
- אבקת סוכר
- חלמון טרוף עם מעט חלב
דרך הכנה
בצק שמרים דפוף:
(ניתן לראות תהליך דומה בפירוט בכתבה על בצק עלים)
חום תנור: 180 מעלות
(ניתן לראות תהליך דומה בפירוט בכתבה על בצק עלים)
- להמיס את השמרים בחלב. אם מדובר בשמרים יבשים ניתן לערבב אותם ישירות בקמח
- לטרוף את הסוכר והביצה ולהוסיף לתערובת, ולערבב הכל היטב
- להוסיף את הקמח והמלח וללוש לבצק חלק ללא גושים.
- להניח את הבצק בקערה מכוסה ולהכניס למקרר ל-1/2 שעה
- לרדד את הבצק למרובע של כ-45X45 ס"מ
- לפרוס את החמאה הקרה לרדידים דקים ולהניח במרכז
- 7 לקפל פנימה את יריעת הבצק כך שהחמאה כלואה בתוכו.
-
לרדד ולקפל שוב (בעדינות), לחזור על כך שוב.
לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר עד להתקשות החמאה - להוציא ולחזור על תהליך רידוד/קיפול פעמיים. בין כל פעם לתת מנוחה במקרר (כשעה, תלוי במקרר, עדיף יותר מאשר פחות)
- לשמור במקרר עד לתהליך ההכנה הסופי
- לערבב את חומרי המילוי היטב (ללא הפירות) כאשר את הקורנפלור מוסיפים בסוף
- אם התערובת נוזלית מדי, ניתן להוסיף קורנפלור במתינות (שלא תהיה קשה מדי).
- לרדד את הבצק ולחתוך למרובעים
- להניח מהמילוי במרכז כל ריבוע, להניח במרכז פירות יער אם רוצים ולקפל את הקצוות פנימה כמו מעטפה
- למרוח חלמון ביצה מעורב במעט חלב על המאפים ולהכניס לתנור שחומם מראש עד הזהבה של המאפים (כ-20+ דקות)
- לצנן על רשת ואז ניתן לפזר אבקת סוכר
חום תנור: 180 מעלות
הערות
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- שזיפים ממולאים בבשר [אבי מ.] -
- קרם שניט [yair4430] - קרם Mille-feuilles למילוי
- סלט כרוב סגול חגיגי [אם הנסיכות] - במרינדה 'חמוץ-מתוק'
- עוגה לבנה רכה עם הפתעה [תמילושה] - מושלמת ליד תה או קפה
- תפוח אדמה בשמנת פטריות [חלולה] -
- חזה עוף בקארי ירוק וחלב קוקוס [tommf] - מנה מדהימה בטעמי תאילנד
- מרק אספרגוס [אבי מ.] -