דניש גבינה
המאפה הפופולרי במילוי גבינה
* צילום התוצאה: מורית מנשרוף

8 מנות

קושי: בינוני
» או קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לבצק
(לחילופין ניתן להשתמש בבצק שמרים/עלים או "פולנדר" מוכן)
(לחילופין ניתן להשתמש בבצק שמרים/עלים או "פולנדר" מוכן)
- 25 גרם שמרים טריים (או שווה ערך ביבשים/אינסטנט)
- 150 מ"ל (2/3 כוס) חלב פושר
- 1 ביצה
- 1 כף סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 325 גרם קמח רגיל
- 275 גרם חמאה קרה
- 1 מיכל גבינה לבנה (250 מ"ל מנוקז ממים) או גבינת שמנת (לדיאטה שלכם)
- 2 כפות שמנת חמוצה
- 2 כפות גדושות אבקת סוכר
- 2 חלמון ביצה
- 2 כפות קורנפלור
- קורט מלח
- 1 כף גרידת קליפה מלימון שטוף
- 1 כפית תמצית וניל (או 2 שקיות סוכר ווניל ולהוריד 20 ג' מכמות הסוכר מעלה)
- צימוקים או חמוציות/פירות יער, לטעמכם, למרכז המאפה
- אבקת סוכר
- חלמון טרוף עם מעט חלב
דרך הכנה
בצק שמרים דפוף:
(ניתן לראות תהליך דומה בפירוט בכתבה על בצק עלים)
חום תנור: 180 מעלות
(ניתן לראות תהליך דומה בפירוט בכתבה על בצק עלים)
- להמיס את השמרים בחלב. אם מדובר בשמרים יבשים ניתן לערבב אותם ישירות בקמח
- לטרוף את הסוכר והביצה ולהוסיף לתערובת, ולערבב הכל היטב
- להוסיף את הקמח והמלח וללוש לבצק חלק ללא גושים.
- להניח את הבצק בקערה מכוסה ולהכניס למקרר ל-1/2 שעה
- לרדד את הבצק למרובע של כ-45X45 ס"מ
- לפרוס את החמאה הקרה לרדידים דקים ולהניח במרכז
- 7 לקפל פנימה את יריעת הבצק כך שהחמאה כלואה בתוכו.
-
לרדד ולקפל שוב (בעדינות), לחזור על כך שוב.
לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר עד להתקשות החמאה - להוציא ולחזור על תהליך רידוד/קיפול פעמיים. בין כל פעם לתת מנוחה במקרר (כשעה, תלוי במקרר, עדיף יותר מאשר פחות)
- לשמור במקרר עד לתהליך ההכנה הסופי
- לערבב את חומרי המילוי היטב (ללא הפירות) כאשר את הקורנפלור מוסיפים בסוף
- אם התערובת נוזלית מדי, ניתן להוסיף קורנפלור במתינות (שלא תהיה קשה מדי).
- לרדד את הבצק ולחתוך למרובעים
- להניח מהמילוי במרכז כל ריבוע, להניח במרכז פירות יער אם רוצים ולקפל את הקצוות פנימה כמו מעטפה
- למרוח חלמון ביצה מעורב במעט חלב על המאפים ולהכניס לתנור שחומם מראש עד הזהבה של המאפים (כ-20+ דקות)
- לצנן על רשת ואז ניתן לפזר אבקת סוכר
חום תנור: 180 מעלות
הערות

קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת אגוזים ושוקולד [אבי מ.] - עוגת אגוזי לוז ושוקולד בציפוי קרם שוקולד.
- חזה עוף ממולא [אבי מ.] - מתכון מותאם לפסח.
- עוגת לימון לחה [אבי מ.] - עוגת לימון בחושה קלת הכנה מועשרת בסירופ לימון.
- עוגת גבינה נימוחה [אבי מ.] - עוגה גבינה ללא תחתית
- טירמיסו [אבי מ.] - המתכון המקורי
- מרובעי שוקולד וקוקוס [אבי מ.] - שתי שכבות בטעם שוקולד ובינהן שכבת קוקוס, ניתן להכין בתבנית מלבנית או עגולה, לא רק לפסח.
- פילה דג סול בציפוי פריך [חנהל'ה] - כמה פשוט ככה נפלא