טארט פקאנים ושוקולד
טארט שוקולד על בסיס בצק פקאנים.

10 מנות
הכנה וקירור

קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
מרכיבים
לתחתית טארט:
350 גר' פקאנים
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
100 גר' חמאה מומסת
למלית:
350 גר' שוקולד מריר טוב קצוץ
375 מל' שמנת מתוקה
2 כפות ליקר תפוזים טוב
350 גר' פקאנים
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
100 גר' חמאה מומסת
למלית:
350 גר' שוקולד מריר טוב קצוץ
375 מל' שמנת מתוקה
2 כפות ליקר תפוזים טוב
דרך הכנה
- בסיר קטן ממיסים את הסוכר במים ומבשלים מתחילת הרתיחה 4 דקות ומסירים מהאש.
- קולים את הפקאנים בתנור שחומם לחום 170 מעלות כ-7 דקות.
- מעבירים לקערת מעבד מזון ומעבדים בפולסים לתערובת פירורית בינונית.
- מעבירים לקערה ומוסיפים 2 כפות מסירופ הסוכר*, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- משטחים בתחתית ודפנות תבנית טארט עם תחתית מתפרקת ומעבירים למקפיא להתקשות.
- מכינים את המלית, מחממים את השמנת עד לרתיחה, יוצקים על השוקולד בקערה ומערבבים עד להמסה, מוסיפים את הליקר ובוחשים.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא יוצקים את המלית על תחתית, מטלטלים מעט לקבלת שכבה אחידה ומכניסים למקרר לתייצבות ל-4 שעות לפחות או ללילה.
- להגשה, משחררים את הטארט מהתבנית, חותכים עם סכין שנטבלה במים חמים ומניחים חצי פקאן קלוי על כל פרוסה.
*לא משתמשים בשארית הסירופ במתכון זה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- צמת שמרים [אבי מ.] -
- מיני עוגות לימון במלית קרם לימון [אבי מ.] - עוגות לימון אישיות.
- לימונים כבושים [אבי מ.] - כתוספת למאכלים מבושלים או לסלטים.
- קובה תפוחי אדמה [אורן בר] - קובה פוטטה
- נתחי חזה עוף בערמונים [אבי מ.] -
- בראוניז פאדג' שוקולד [אבי מ.] - להסבר על בראוניז, מרכיבים והמלצות בהכנה לחצו כאן.
- רוטב דבש ואגוזי פקאן [אבי מ.] - ליציקה על פטריות, בשר מעושן וירקות.