Pesto
תפריט
ו', 06 דצמ 2019, 04:58
110436 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

רולדה שוקולד עם קרם ליקר

   

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 676   

* צילום תוצאה בידי מורית מנשרוף
רולדה שוקולד עם קרם ליקר
שעתיים ויותר
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 4 ביצים מופרדות חלבון/חלמון
  • 4 כפות אבקת סוכר (אפשר פחות למי שרוצה)
  • 3/4 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה (4 גר')
  • 1 כף קקאו גולמי (ללא סוכר)
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 שקית סוכר ווניל
למילוי
  • 1 חבילת שמנת לבישול או להקצפה - קרה מאוד (250 מ"ל)
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1 כפית וויסקי רום או ליקר שוקולד/קפה
דרך הכנה
  1. להניח ניר אפייה על התבנית ולגרז מעט עם מרגרינה או חמאה, לחמם תנור ל-170 מעלות, מומלץ להכין מיקסר/מקצף ידני לתהליך ההכנה.
  2. לחמם את השמנת במיקרו עד לרתיחה בלבד, להוציא ולערבב לתוכה את השוקולד עד לתערובת חלקה וסמיכה מאוד. אם צריך, מוסיפים אבקת קקאו להסמכה, אם סמיך מדי ניתן להוסיף מעט חמאה
     
  3. להקציף את החלבונים בקערה נפרדת עד לקצף חלק ועמיד, תוך הוספה מתונה של 2 כפות מאבקת הסוכר כדקה לאחר התחלת ההקצפה.
  4. להקציף את החלמונים בקערה נפרדת עם סוכר הווניל, הרום והמלח עד לתערובת אוורירית וחלקה
     
  5. להוסיף את קצפת החלבונים לקערת החלמונים בהדרגה תוך תנועות קיפול ולהגיע לתערובת הומוגנית
  6. להוסיף בניפוי (דרך מסננת) ובהדרגה את הקמח, אבקת האפיה והקקאו לתוך הקערה ולערבב היטב
  7. למרוח בשכבה אחידה את התערובת על פני התבנית ולהחליק. להקיש מעט את התבנית על משטח יציב כדי לוודא שאין בועות אוויר
  8. להכניס מיד לתנור ולאפות כ-10 דקות או עד שמתחילה השחמה, ובמגע המאפה קפיצי
     
  9. לפרוס מגבת מטבח חלקה ונקיה ולפזר עליה אבקת סוכר, ועל זה להפוך את בסיס הרולדה שנאפה (לעשות זאת כל עוד המאפה חם ולח אחרת הוא ייסדק)
  10. לקלף בעדינות את נייר האפיה (שכעת למעלה) ולפזר אבקת סוכר על המאפה
  11. לגלגל את הרולדה בצורה הדוקה ולהניח להתקרר במצב הזה
     
  12. להמיס את השוקולד במיקרו או מעל אדים ולערבב לתוכו את הליקר
  13. להקציף את השמנת ולהזליף/להחליק באיטיות את השוקולד לתערובת, להקציף למרקם יציב למריחה
     
  14. לפרוס את הרולדה בעדינות ולמרוח עליה באחידות את הקרם
  15. לגלגל בצורה מהודקת ובעדינות חזרה ולהכניס לקירור.
    מינימום שעה עד להגשה
  16. חום תנור: 170 מעלות
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
רולדה שוקולד עם קרם ליקר By , 2018-10-15T15:05:45+03:00 רולדה שוקולד עם קרם ליקר Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 0 Tags: none Ingredients: - 4 ביצים מופרדות חלבון/חלמון 4 כפות אבקת סוכר (אפשר פחות למי שרוצה) 3/4 כוס קמח 1 כפית אבקת אפייה (4 גר') 1 כף קקאו ג... Instructions: להניח ניר אפייה על התבנית ולגרז מעט עם מרגרינה או חמאה, לחמם תנור ל-170 מעלות, מומלץ להכין מיקסר/מקצף ידני לתהליך ההכנה. לחמם את השמנת במיקרו עד לרתיחה בלבד, להוציא ולערב...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר