Pesto
תפריט
ו', 22 פבר 2019, 19:34
110416 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגיות פריכות עם אגוזים

   

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 260   

* צילום תוצאה בידי מורית מנשרוף
עוגיות פריכות עם אגוזים
20 מנות
שעתיים ויותר
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
לבצק:
  • 1 כוס סוכר
  • 400 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/4 4 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 2 חלמונים
  • 2 כפית תמצית וניל
  • 1 כף גרידת קליפת תפוזים
  • 2 כפות מים

למלית:
  • 1 קופסה ממרח תמרים למילוי
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים בינוני
  • 1 כפית קינמון
  • 150 גר' שומשום

דרך הכנה
  1. לחמם תנור ל-180 מעלות
  2. מנפים את הקמח עם אבקת האפיה לקערת מעבד מזון, מוסיפים את הסוכר ומערבבים בשני פולסים, מוסיפים את החמאה ומעבדים בפולסים לבצק פירורי, מוסיפים את החלמון, הוניל, גרידת קליפת התפוז והמים ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד, עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר עד להתקשות.
  3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, מרדדים כל חלק לעלה דק ומורחים 1/2 מכמות ממרח התמרים, מפזרים מעל אגוזים ותערובת של קינמון ושומשום, מגלגלים לגלילה.
  4. מניחים כל גלילה על נייר אפיה בתבנית ומסמנים בעזרת סכין פרוסות ברוחב 2 ס"מ, לא עד הסוף.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180° כ-30 דקות, הבצק צריך להשאר בהיר, מוציאים לצינון ומפזרים אבקת סוכר מעל.
  6. משלימים את חיתוך פרוסות הכרוכית ומאחסנים בכלי סגור.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
עוגיות פריכות עם אגוזים By , 2018-10-15T15:08:16+03:00 עוגיות פריכות עם אגוזים Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 20 Tags: none Ingredients: - לבצק: 1 כוס סוכר 400 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות 1/4 4 כוסות קמח 2 כפיות אבקת אפיה ... Instructions: לחמם תנור ל-180 מעלות מנפים את הקמח עם אבקת האפיה לקערת מעבד מזון, מוסיפים את הסוכר ומערבבים בשני פולסים, מוסיפים את החמאה ומעבדים בפולסים לבצק פירורי, מוסיפים ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר