Pesto
תפריט
ו', 15 נוב 2019, 08:15
110435 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קימצ'י - כרוב סיני מותסס

להיט אסיאתי חריף, פופולרי בקוריאה - אין ארוחה בלעדיו, וזה ממכר    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 929   

קימצ'י - כרוב סיני מותסס
30 מנות
שימור והחמצה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מוחמצים» או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1 כרוב סיני (זמין לרוב בעונת החורף, נראה כמו חסה סגורה מוארכת)
  • 1/4 כוס מלח גס
  • מים מסוננים לפי הצורך בהוראות
  • 4 שיני שום גדולות, מקולפות וקצוצות
  • כף שורש ג'יגנר מגורד או פרוסות דקות
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף גדושה משחת קארי אדום
  • בערך כוס בצל ירוק קצוץ
  • 2 כפיות רוטב דגים או אנשובי מעוך (זה מעניק את טעם האומאמי - צמחונים יכולים להשתמש באבקת אצות)
  • 1 כף פפריקה אדומה
  • 2 כפות פלפל חריף גרוס  (או יותר לפי היכולת)
  • 2 כוסות בערך צנון לבן (דאייקון) מקולף וחתוך כמקלות גפרורים
  • צינצנת גדולה להכיל את הכל עם מרווח לגז התסיסה

    *הכמויות אינן חייבות להיות מדויקות. מה שקובע כאן זו החריפות, הצבע האדום והארומה האסיאתית של כרוב עם אומאי של ים.

Napa cabbages

דרך הכנה
  1. לחתוך את הכרוב לאורכו ל-4 חלקים, ואז לחתוך מכל חלק חתיכות ברוחב 5 ס"מ בערך
  2. להניח בקערה רחבה ולזרות את המלח, לפזר בעזרת הידיים את המלח בעלים ולהניח ל-10 דקות ריכוך.
  3. להוסיף מים עד לכיסוי הכרוב, להניח צלחת ועליה משקל כדי שידחוס את התערובת למשך שעה
  4. להוציא את הכרוב ולשטוף תחת הברז ולהניח במסננת להוצאת עודף מים למשך 20 דקות
  5. בינתיים מכינים את המשחה שאותה מורחים על עלי הכרוב. מערבבים את כל החומרים עם מעט מים לכדי משחה
  6. מורחים ומכסים היטב את כל הכרוב עם המשחה. הוא אמור להיראות 'מלוכלך' ואדמדם
  7. להכניס את הכל לתוך צינצנת ולדחוס מטה עד שמיצי התערובת יעלו מעט למעלה (אם חסר מוסיפים עוד מים). חשוב להשאיר מרווח לגז התסיסה החיוני במעדן הזה.
  8. להניח את הצנצנת סגורה להתססה של כמה ימים (בין יום ל-5 ימים תלוי במזג האוויר). מומלץ להניח את הצנצנת על צלחת עמוקה לאפשרות שהתסיסה תפלוט נוזלים - סכנה בעת פתיחה ברגע שהתסיסה בשיאה, אך תסיסה טובה היא המפתח להצלחה ולבריאות שהיא מעניקה לגוף.
  9. לבדוק מדי יום שהתערובת מכוסה בנוזל, אם לא יש לדחוף באמצעות כף. הפתיחה תשחרר קצת מהגז.
    מהרגע שמוכן אפשר להכניס למקרר. מגישים בקערה כמה חתיכות מהקימצ'י.
Making Kimchi
הערות
יש הרבה גיוונים בהכנת החמוצים החריפים האלה. הנה וידאו לדוגמא:


תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
קימצ'י - כרוב סיני מותסס By , 2018-11-17T17:39:57+02:00 קימצ'י - כרוב סיני מותסס להיט אסיאתי חריף, פופולרי בקוריאה - אין ארוחה בלעדיו, וזה ממכר Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 30 Tags: none Ingredients: - 1 כרוב סיני (זמין לרוב בעונת החורף, נראה כמו חסה סגורה מוארכת) 1/4 כוס מלח גס מים מסוננים לפי הצורך בהוראות 4 שיני שום גדולות, מקולפות וקצוצ... Instructions: לחתוך את הכרוב לאורכו ל-4 חלקים, ואז לחתוך מכל חלק חתיכות ברוחב 5 ס"מ בערך להניח בקערה רחבה ולזרות את המלח, לפזר בעזרת הידיים את המלח בעלים ולהניח ל-10 דקות ריכוך....
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר