Pesto
תפריט
ב', 18 נוב 2019, 17:05
110435 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

גליליות פילו במילוי תפוחים ואגוזים

קראנצ'י וממכר, מעולה לט"ו בשבט ולכל אירוע    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 606   

* צילום מקורי של התוצאה
גליליות פילו במילוי תפוחים ואגוזים
16 מנות
אפיה משולב
בריאות
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות אישיות
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1 חבילת עלי פילו
  • 3 תפוחי עץ גרנד סמיט (ירוקים חמוצים)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 300 גרם אגוזים מסוגים שונים, אפשר גם גרעיני דלעת וחמניה, מעט מוקפצים/מחוממים על מחבת
  • 2 כפות פתיתי קוקוס
  • 2 כוסות פצפוצי אורז (לא חובה אבל מכניס טוויסט)
  • כפית קינמון
  • 1/2 כוס חמאה מומסת או חצי עם שמן קנולה (או רק שמן קנולה)
גודל/סוג תבנית: תבנית תנור רגילה
דרך הכנה
  1. מומלץ להכין את המצרכים מראש, ולחמם תנור ל-180 מעלות, כי העבודה על דפי הפילו מהירה
  2. להפשיר את עלי הפילו מבעוד מועד
  3. לרסק את האגוזים בפולסים (שיישארו פרורים ולא לאבקה). חלק ייצא אבקה/דק ויש לשמור על זה לתהליך הגלגול
  4. להוסיף לאגוזים את הקוקוס, הקינמון, הסוכר שנותר ופצפוצי האורז ולערבב
  5. לקלף את התפוחים, לגלען ולחתוך לקוביות קטנות (1 ס"מ~)
  6. להכניס את התפוחים הקצוצים לקערה להוסיף כף סוכר ולערבב היטב
  7. לכסות את הקערה ולבשל במיקרו 8 דקות, להוציא ולערבב
  8. להניח את התפוחים במסננת מעל קערה לאיסוף הנוזלים. מדי פעם לערבב מעט. את הנוזל המתקבל (סירופ) לשמור לציפוי המאפים.
  9. לפרוס את עלי הפילו ולכסות במגבת לחה שלא יתיבשו
  10. להוציא בכל פעם עלה למשטח עבודה, למרוח במעט שומן (חמאה/שמן וכו')
  11. לחלק כל דף לשניים ברוחב, להניח מעט מתערובת התפוחים בקצה הרצועה הצר
  12. על התפוחים לפזר מנה מתערובת האגוזים (כ-2 כפיות)
  13. לפזר מעט מאבקת האגוזים או גרגרים קטנים ממנה על שאר הדף
  14. לבצע גלגול אחד של הרצועה מעל התערובת, לקפל את קצוות הדף לתוכו במעין שוליים לכל האורך לסגירת הצדדים, ולהמשיך לגלגל עד הסוף.
  15. להניח בתבנית כאשר התפר למטה
  16. להכניס את המאפים לתנור ב-180 מעלות לכ-20 דקות או עד שמשחים יפה
  17. להוציא את הגליליות ולמרוח עליהם את סירופ התפוחים כל עוד הן חמות.
  18. אם נשאר מתערובת האגוזים, לפזר אותה מיד מעל הסירופ שהברשתם
חום תנור: 180 מעלות
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
גליליות פילו במילוי תפוחים ואגוזים By , 2019-01-19T08:41:45+02:00 גליליות פילו במילוי תפוחים ואגוזים קראנצ'י וממכר, מעולה לט"ו בשבט ולכל אירוע Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 16 Tags: none Ingredients: - 1 חבילת עלי פילו 3 תפוחי עץ גרנד סמיט (ירוקים חמוצים) 1/2 כוס סוכר 300 גרם אגוזים מסוגים שונים, אפשר גם גרעיני דלעת וחמניה, מעט מוקפצים/מחומ... Instructions: מומלץ להכין את המצרכים מראש, ולחמם תנור ל-180 מעלות, כי העבודה על דפי הפילו מהירה להפשיר את עלי הפילו מבעוד מועד לרסק את האגוזים בפולסים (שיישארו פרורים ול...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר